Bir Bacağını Savaşta Kaybeden Hatice, Dokuz Çocuğuyla Yardım Bekliyor

Suriye'deki iç savaşta bir bacağını kaybeden ve 9 çocuğuyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Hatice Ahtem, 2 yıldır kocasından da haber alamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bir Bacağını Savaşta Kaybeden Hatice, Dokuz Çocuğuyla Yardım Bekliyor

Suriye'deki iç savaşta evlerine isabet eden bombanın patlaması sonucunda bir bacağını kaybeden Suriyeli Hatice Athem, 9 çocuğuyla sığındığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 2 yıldır göremediği kocasının şeklini gözlüyor.

EŞİNE KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

Suriye'nin Hama kentindeki evlerine yönelik hava saldırısının arkasından 9 çocuğuyla Reyhanlı'ya 36 yaşındaki Hatice Ahtem, kurdukları derme çatma çadırda, katkı derneklerinin desteği yardımı ile çocuklarına bakıyor. Ahtem, AA muhabirine, 2 yıldır haber alamadığı eşine kavuşacağı günü umutla beklediğini söyledi.

ÇOCUKLARINA BAKARKEN ZORLANIYOR

Bir bacağını savaşta kaybettiği için gündelik işleri yaparken zorlandığını belirten Ahtem, şunları anlattı:

'Çocuklarımın en büyüğü 14, en küçüğü 5 yaşında. Sağ bacağım diz altından kesildiği için çocuklarıma yemek pişirirken, kıyafetlerini yıkarken zorlanıyorum. Vatan toprağından ayrı kalmanın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Çocuklarımın geleceği hesabına ülkemdeki savaşın bitmesi için dua ediyorum. Eşimden 2 yıldır haber almıyoruz. Ölü mü, sağ mı, bilmiyoruz. Yalnız başına kalmak fazla fazla zor.'

OBADER AİLEYE YARDIM ETTİ

Osman Bin Affan Kalkınma Derneği (OBADER), Suriyeli aileye besin yardımında bulundu.

OBADER Başkanı Abdurrazzak İldiz, gereksinim sahibi Suriyeli ailenin her süre beraberinde olacaklarını belirterek, 'Dokuz çocuğuyla çadır hayatını sürdüren kardeşimize tertipli katkı ulaştıracağız. Suriyeli kadınlar, eşlerinden, çocuklarından ayrı buruk ve gam dolu yıllar geçiriyor. Dernek şekilde ailemizin her çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacağız' dedi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar