Bir aydır ameliyat olmayı bekleyen hastaya şok: Malzeme yok, taburcu edildin

Sakarya’da geçirdiği kaza sonucu dizinde çapraz bağlarda hasar oluşan gazete dağıtıcısı İbrahim Alhan, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne malzeme temin eden firma ile hastane arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir aydır ameliyat olamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bir aydır ameliyat olmayı bekleyen hastaya şok: Malzeme yok, taburcu edildin

Sakarya’da geçirdiği kaza sonucu dizinde çapraz bağlarda hasar oluşan gazete dağıtıcısı İbrahim Alhan, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne malzeme temin eden firma ile hastane arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir aydır ameliyat olamıyor. Büyük acı çeken Alhan, “Sağlıkta çağ atlayan Türkiye bu mu? Koskoca Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 aydır ameliyat olmayı bekliyorum.” dedi.

    Sakarya’da gazete dağıtıcılığı yapan Alhan, geçirdiği bir kaza sonucu sol dizinin ön çapraz bağlarında hasar oluştu. Alhan, tedavi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Polikliniği’ne başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu Alhan’ın ameliyat olması kararlaştırıldı. 27 Ocak 2014 tarihinde ise hastaneye yatışı yapıldı. Tüm ameliyat tahlilleri yapılan Alhan, ameliyat olmayı beklerken ATT Grefti adlı malzeme olmadığı gerekçesiyle bir aydır ameliyat olmadı.

    SAĞLIKTA ÇAĞ ATLAYAN TÜRKİYE BU MU?

    Dizinde dayanılmaz ağrı ile bir aydır yaşamaya mahkum edildiğini belirten Alhan, ameliyat olmak için uğraş verdiğini söyledi. Söz konusu malzemenin dışarıdaki fiyatının 4 bin lira ile 9 bin lira arasında değiştiğini, bu malzemeyi alacak gücünün olmadığını ifade eden Alhan, “Her ay bir sürü sağlık pirimi ödüyoruz. Ancak hastaneye malzeme temin eden firma ile hastane arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir aydır malzeme olmadığı gerekçesiyle ameliyat olamıyorum. Sağlıkta çağ atlayan Türkiye bu mu?. Maddi durumunun iyi değil. Bu malzemeyi kendi paramla almam mümkün değil.“ diye tepki gösterdi.

    Sağlık Bakanlığı’na bu duruma el atması çağrısında bulunan Ayhan, “Anlaşılır gibi değil. Hastane o firma ile anlaşamıyorsa başka bir firmadan alım yapar ve acil bekleyen hastaların malzemesini temin eder. Koskoca bir eğitim ve araştırma hastanesi nasıl hastasını bir aydır ameliyat için bekledir. Sağlık Bakanlığı bu olaya el atmalıdır” diye konuştu.

    AMELİYAT OLMADAN TABURCU EDİLDİ

    Hastaneden hastaya verilen yazıda ise hastane satın alma birimi ile grefti malzemesi temin eden firma arasındaki anlaşmazlık sebebiyle ameliyatın gerçekleştirilmediği ve hastanın taburcu edildiği belirtildi. Cihazın ne zaman temin edileceği konusunda da bilgi verilmedi. CİHAN

Yorumlar