Binbaşı Dedebağ ile ilgili yeni bilgi ortaya çıktı

Darbe girişimi sırasında komutanlara çektiği nasihatlerle ve bağırışlarıyla gündem olan Binbaşı Barış Dedebağ'ın önce darbeci sanılarak vatandaşlar tarafından darp edildiği ortaya çıktı. Binbaşı Dedebağ'ın darbeci komutanlara yönelik tavrı uzun süre internet dünyasının gündemini meşgul etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Binbaşı Dedebağ ile ilgili yeni bilgi ortaya çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

15 Temmuz darbe girişimi davalarının görülmeye başlamasıyla birlikte o gün yaşananların detayları da yavaş yavaş net bir şekilde ortaya çıkıyor. Darbe gecesine damgasını vuran isimlerden biri olarak bilenen Binbaşı Barış Dedebağ, o gece önce halk tarafından darbeci zannedilerek darp edildiğini anlattı. Dedebağ'ın ifadesi iddianamede yer aldı. 

Etumesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda darbe faaliyetlerine karışan şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı ifadeler yer aldı. Müşteki olarak ifade veren Binbaşı Barış Dedebağ darbe girişimini öğrenince sivil kıyafetlerle birliğe geldiğini anlatarak, “Halk beni darbecilerden zannetti ve beni bayağı hırpaladılar. Polisler, beni kurtarıp ekip otosuna aldılar. Polislerle tümenin etrafında dolaştık, kritik yerleri gösterdim. Bu esnada bana polis elbisesi giydirdiler” dedi. 

Yorumlar