Binayı kül eden kundaklama kamerada

Esenyurt'ta 5 katlı binanın giriş katında bulunan pastane iki kişi tarafından kundaklandı. Çıkan yangın sonrası binada bulunan vatandaşlar, panikle kendilerini dışarıya attı. Bina ise tamamen kullanılamaz hale geldi. Kundaklama olayı güvenlik...

Google Haberlere Abone ol
Binayı kül eden kundaklama kamerada

Esenyurt'ta 5 katlı binanın giriş katında bulunan pastane iki kişi tarafından kundaklandı. Çıkan yangın sonrası binada bulunan vatandaşlar, panikle kendilerini dışarıya attı. Bina ise tamamen kullanılamaz hale geldi. Kundaklama olayı güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Esenyurt İstiklal Mahallesi Papatya Caddesi'nde bulunan beş katlı binanın giriş katında bulunan bir pastane, motosikletli iki kişi tarafından benzin dökülerek ateşe verildi. Gece saat 02.30 sıralarında meydana gelen olay güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde pastane önüne gelen iki kişiden birisi motosikletten inerek pastanenin önüne gidiyor. Elindeki bidon dolu benzini iş yerinin girişine ve camlara döken kundakçılar, daha sonra ateşe vererek kaçıyor. Ancak bir anda yükselen alev topu motor üzerinde bekleyen diğer kundakçıya kadar ulaşıyor. Diğer kişinin motosiklete binmesiyle kasklı kundakçılar hızla olay yerinden uzaklaşıyor.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda pastanede başlayan yangın kısa sürede tüm binaya yayılıyor. Alevlerin yükselmesi üzerine dairelerinden dışarıya fırlayan mahalle sakinleri de güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürürken iş yeri ve binadaki daireler kullanılamaz hale geldi.

Pastane sahibi Mürsel Ekelik ise "Kimseyle alıp veremediğim yok. Ben saat 01.00 da dükkanı kapatıp gittim. Saat 02.30 da arayıp yangın çıktı dediler. İnsanlar evlerinden dışarıya fırlamışlar. İki kişi motorla gelip benzin dökerek yakmış. Sadece benim 600 bin liralık zararım var." şeklinde konuştu. Olay yeri inceleme polisleri olayın yaşandığı binada inceleme yaparak delil aradı. Güvenlik kameralarını da inceleyen ekiplerin kaçan iki zanlıyı yakalama çalışmaları devam ediyor. CİHAN

Yorumlar