Bin 400 genç, ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ gezisine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ kapsamında Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Van, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Ağrı, Erzurum, Elazığ ve Malatya gezisine 22 Mart’tan itibaren bin 400 gencin katıldığı belirti.

Google Haberlere Abone ol
Bin 400 genç, ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ gezisine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ kapsamında Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Van, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Ağrı, Erzurum, Elazığ ve Malatya gezisine 22 Mart’tan itibaren bin 400 gencin katıldığı belirtildi.

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ kapsamında gençler için günübirlik geziler düzenliyor. Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen günü birlik gezilere bugüne kadar 800 kız ve 600 erkek olmak üzere toplam 1400 kişi katıldı. Muşlu gençler, Van, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Ağrı, Erzurum, Elazığ ve Malatya gezilerine katıldığı belirtildi.

Gezilere Muş kent merkezi, Korkut, Hasköy, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinden öğrencilerin de katıldığını belirten Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, 10- 11 Mayıs tarihlerinde ise Varto’dan 160 kişilik grubun gezilere katılacağını söyledi. ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ ile 2 bin kişiyi gezilere götüreceklerini açıklayan Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, gençlerin geziler sayesinde Türkiye’nin değerlerini daha iyi tanıyacaklarını belirterek talep olursa Batman ve Kars, illeri gezilerine de düzenleyebileceklerini söyledi. Kartal, 22 Mart'ta başlayan projenin 19 Mayıs'ta son bulacağını kaydetti.

Gezi programı hakkında detaylı bilgilendirmede bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal şunları söyledi: “Geçen yıl özellikle gezi kapsamında çocuklarımız tarihi Murat Köprüsü’nü ve Kale Parkı’nı gezdirmiştik. Daha sonra sinema etkinlikleri ile buluşturmuştuk. Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum, Batman, Diyarbakır ve Elazığ illerine de geziler düzenleniyor. Bu gezilere de 18-26 yaş grubu gençlerimiz katılıyor. Bu gezilerimiz günü birliktir. Bu projenin bütün maliyeti müdürlüğümüz tarafından karşılanmaktadır. Geçtiğimiz yıl ‘Seyyah Ulu Çınar’ın izinde ‘projesi vardı ve bu proje ilk olduğu için çok rağbet yoktu. Bu yıl yazın bu projemiz de devam edecek. Ama bu yıl bu projeye de çok rağbet var. Bu proje mayıs ayının son haftasına kadar hafta sonlarına devam edecek. Gençlerin bu proje kapsamında fayda elde edeceklerini umut ediyoruz. Bu proje sayesinde hiç yaşadığı yerden çıkmayan çocuklarımızın gezme ve farklı yerler görme imkanı sağlanmaktadır. Bu proje sayesinde gençlerimiz ülkemizin zengin değerlerini tanıyacaklardır.” CİHAN

Yorumlar