Bilimsel Danışma Komisyonu, Salih Üslün kararını açıkladı

Kompozit Doku Nakilleri Bilimsel Danışma Komisyonu, yüz nakli sonrasında Akut Respiratuar Distress Sendromu’na (ARDS) bağlı solunum yetmezliği sebebiyle 3 Temmuz günü hayatını kaybeden Salih Üslün için bugün toplandı. Bilimsel Danışma...

Google Haberlere Abone ol
Bilimsel Danışma Komisyonu, Salih Üslün kararını açıkladı

Kompozit Doku Nakilleri Bilimsel Danışma Komisyonu, yüz nakli sonrasında Akut Respiratuar Distress Sendromu’na (ARDS) bağlı solunum yetmezliği sebebiyle 3 Temmuz günü hayatını kaybeden Salih Üslün için bugün toplandı. Bilimsel Danışma Komisyonu, operasyon ve sonrasına ilişkin süreçlerin uygun yönetildiği konularında görüş birliğine vardı.

Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, bugün (16 Temmuz) yapılan toplantıda operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından adı geçen hastaya ilişkin sunum gerçekleştirildiği ve komisyonun sürece ilişkin sorularının cevaplandırıldığı ifade edildi. Bahse konu hastaya ilişkin durumun, verilen bilgiler ve hastaya ait dosyalar ışığında komisyon tarafından değerlendirildiği belirtilerek sonuca ilişkin şunlar aktarıldı:

“Adı geçen hastanın mevcut yüz nakli endikasyonlarına (operasyonun hangi hallerde gerekli olduğu) uygun bir hasta olduğu, Preop (ameliyat öncesi) olarak hastanın yeterli değerlendirildiği, amacına uygun ve teknik olarak başarılı bir operasyon olduğu, operasyon sonrasında ortaya çıkan enfeksiyon ve malignitelere (kansere dönüşme olasılığı bulunan tümör) ilişkin yapılan müdahalelerin yerinde ve uygun olduğu, İmmunsupresif (bağışıklık baskılayıcı) ilaçlar kullanılan nakil ameliyatlarında bu tür komplikasyonların olabileceği, sonuç itibarı ile operasyon ve sonrasına ilişkin süreçlerin uygun yönetildiği konularında görüş birliğine varılmıştır.”

Hayatını kaybeden Salih Üslün’e, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kompozit Doku Nakli Merkezi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından 22.08.2013 tarihinde yüz nakli yapılmıştı. Hasta Akut Respiratuar Distress Sendromu’na (ARDS) bağlı solunum yetmezliği sebebiyle 3 Temmuz 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti. CİHAN

Yorumlar