Bilim Şenliği’nin hazırlıkları başladı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından organize edilen ‘Bilim Şenliği’, Türkiye´deki mucitleri Mayıs ayında Bursa’da bir araya getirecek.

Google Haberlere Abone ol
Bilim Şenliği’nin hazırlıkları başladı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından organize edilen ‘Bilim Şenliği’, Türkiye´deki mucitleri Mayıs ayında Bursa’da bir araya getirecek.

Hafta sonu düzenlenen atölyeler, yaz aylarında gerçekleşen bilim yaz kampları, gökyüzünü merak edenler için projelendirilen bilimsel geceleme ve daha birçok farklı etkinlik arasında en prestijli ve yoğun katılımlı organizasyon olarak dikkat çeken ‘Bilim Şenliği’ için hazırlıklar başladı. Mayıs ayının 2., 3. ve 4. günü gerçekleşecek olan ‘Bilim Şenliği’ için bu sene de ziyaretçileri memnun edecek kapsamlı bir içerik hazırlanıyor. Bilim Şenliği, yurt içi ve yurt dışı katılımcıları, özel projelerin ve yeni buluşların sergileneceği stant alanları ve alternatif enerji kaynağı ihtiyacını karşılayan yenilenebilir enerji konusunu inceleyen ana teması ile bilim dünyasının anlaşılmayan noktalarını uygulamalı ve eğlenceli tarzıyla bilimseverle buluşturacak.

Geçen yıl 3 günde 100 bin bilimsever tarafından ziyaret edilen ‘Bilim Şenliği’ için ilk kurul toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye’de yer alan üniversitelerde ‘Bilim Şenliği’ tanıtımı yapma ve katılımcı sağlama faaliyetleri için temsilcilik yürüten 5 bölgeden 9 üniversitenin kulüp temsilcileri, 1-2 Mart tarihlerinde Bursa’da bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Temsilci öğrenciler, dünyada düzenlenen diğer bilim şenliklerini inceleyerek raporlar sundu ve ‘Bursa Bilim Şenliği’ne katkısı olabilecek unsurları belirledi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nden toplam 30 öğrenci katıldı. CİHAN

Yorumlar