Bilim kahramanları Mardin’i temsil edecek

Bilim Kahramanları Derneği koordinasyonunda, Gaziantep’te düzenlenen ve 17 okul arasında dereceye giren Midyat Sivrice Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’da düzenlenecek turnuvada Mardin’i temsil edecek.

Google Haberlere Abone ol
Bilim kahramanları Mardin’i temsil edecek

Bilim Kahramanları Derneği koordinasyonunda, Gaziantep’te düzenlenen ve 17 okul arasında dereceye giren Midyat Sivrice Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’da düzenlenecek turnuvada Mardin’i temsil edecek. Başarılı öğrenciler ve öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman’ı ziyaret etti.

Gaziantep'te ‘Bilim Kahramanları Derneği’ koordinesinde, Türkiye’nin dört bir yanından katılan genç mucitler, ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ turnuvasında Midyat’ın gururu oldu. Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League Gaziantep Turnuvası'na, Midyat Sivrice Ortaokulu adına katılan 10 öğrenci (Sivricedream takımı) 17 okul içerisinden en iyi proje ödülünü aldı. Öğrenciler, derece elde eden 3 takımla birlikte 21-22 Mart 2014 tarihinde İstanbul’daki düzenlenecek olan turnuvaya katılacak.

Köy okulunun göstermiş olduğu başarıdan dolayı gurur duyduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, “Köy okulumuzun böyle bir projeye katılması beni ayrıca mutlu etti. Katılması dahi bizim için mükemmel bir olaydır. Öğretmen arkadaşlarımızın da özverili destekleriyle şimdi de İstanbul ayağı var, ayrıca Gaziantep’te öğrencilerimize destek veren hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyorum. Bu tür destekler olduğu müddetçe öğrencilerimizin daha da başarılı olacağına inanıyorum. Bir devlet okulu olarak böyle bir başarıyı elde eden öğrenci ve öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum.”diye konuştu.

Okul Müdürü Mehmet Arslan ise “Bu yarışmada öğrencilerimi tebrik etmekle beraber emeği geçen öğretmenlerim Nevin Bitirgiç, Yusuf Töngüç ve Fehmi Noyan'a teşekkür ederim. Projede desteğini bizden esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Şişman, Sivrice köyünün ileri gelenlerinden Hadi Acar’a teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 9 ile 16 yaş arası genç mucitler için düzenlenen ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ turnuvasının bu yıl onuncusu düzenlenirken, öğrenciler Mardin’i temsil etmenin gururunu yaşıyor. CİHAN

Yorumlar