Bilici: Göç nedeniyle her yıl Bursa’ya 500 derslik kazandırılması gerekiyor

Bursa’nın her yıl yaklaşık 25 bin kişilik göç aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, "Göç nedeniyle her yıl Bursa’ya 500 derslik kazandırılması gerekiyor. Bu da 20 okul eder. Bunun maliyeti ise yaklaşık 100...

Google Haberlere Abone ol
Bilici: Göç nedeniyle her yıl Bursa’ya 500 derslik kazandırılması gerekiyor

Bursa’nın her yıl yaklaşık 25 bin kişilik göç aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, "Göç nedeniyle her yıl Bursa’ya 500 derslik kazandırılması gerekiyor. Bu da 20 okul eder. Bunun maliyeti ise yaklaşık 100 milyon liradır." dedi.

Yaklaşan LYS maratonu öncesinde bazı liseleri ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, sınav çalışmaları nedeniyle öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Ziyaretlere İl Maarif Müfettişleri Başkan Vekili Mustafa Aknur da katıldı. Yıldırım Ulubatlı Hasan ve Ertuğrulgazi Anadolu Liselerini ziyaret eden Bilici, sınav çalışmaları nedeniyle öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Bursa’nın en yoğun göç alan iller arasında geldiğini ifade eden Mustafa Bilici, "Bursa her yıl yaklaşık 25 bin kişilik bir göç alıyor. Bu göçü eğitim öğretim anlamında yorumlarsak, göç nedeniyle her yıl Bursa’ya 500 derslik kazandırılması gerekiyor. Bu da 20 okul eder. Bunun maliyeti ise yaklaşık 100 milyon liradır. Buna rağmen sınıf mevcutlarımız ortalama 33-34 civarında. Hedefimiz 24 kişilik sınıflarda tekli eğitim." dedi.

Bursa’da çalışan 60 bin memurun 30 bininin öğretmen olduğunu anlatan Bilici, 600 bine yakın da öğrenci olduğunu söyledi. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Mustafa Bilici, bazı tavsiyelerde bulundu. Bilici ayrıca okuldan çıkarken öğrencilerle kısa süre voleybol oynadı.

CİHAN

Yorumlar