Bilezikleri sahteleriyle değiştirirken kameraya yakalandı

Gaziosmanpaşa’da kuyumcuya müşteri gibi giren kadın, yoğunluktan faydalanarak incelemek için aldığı 18 adet bileziği sahteleriyle değiştirdi. Yaklaşık 32 bin liralık gerçek altınları çantasına koyan kadın, sahtelerini kuyumcuya teslim...

Google Haberlere Abone ol
Bilezikleri sahteleriyle değiştirirken kameraya yakalandı

Gaziosmanpaşa’da kuyumcuya müşteri gibi giren kadın, yoğunluktan faydalanarak incelemek için aldığı 18 adet bileziği sahteleriyle değiştirdi. Yaklaşık 32 bin liralık gerçek altınları çantasına koyan kadın, sahtelerini kuyumcuya teslim ederek kayıplara karıştı. Olay anı ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, Gaziospanpaşa’daki bir kuyumcuda 10 Mayıs günü saat 14.30 sıralarında meydana geldi. İşyeri sahiplerinin iddiasına göre, yaklaşık bir yıldır tanıdıkları ve öğretmen olarak bildikleri kadın olay günü yine müşteri olarak kuyumcuya geldi. Bilezik almak istediğini belirten kadın, incelemek üzere vitrindeki bilezikleri istedi. Bilezikleri tek tek sayan zanlı, tartması için bilezikleri kuyumcuya geri verdi. Bilezikleri tekrara alan kadın işyerindeki koltuğa oturdu. Kuyumcudaki kalabalığı fırsat bilen şüpheli 18 adet bileziği çantasındaki sahteleriyle değiştirdi. Bir süre telefonla konuşuyormuş gibi yapan kadın, sahte bileziklerin bulunduğu kutuyla yeniden tezgaha geldi. Kuyumcuya parasının çıkışmadığını söyleyen kadın, ağzını iyice kapattığı kutunun üzerine not yapıştırarak parasını tamamlayıp geleceğini ve bileziklerin bulunduğu kutuyu saklamalarını istedi. Çantasındaki gerçek altınlarla dükkandan çıkan kadın bir daha geri dönmedi.

İşyeri sahibi Muammer Aksoy, dolandırıldıklarının saatler sonra kutuyu açınca anladıklarını aktardı. Aksoy, olayın faili kadının yaklaşık bir yıl boyunca işyerlerine geldiğini ve güven aşıladığını ifade etti. ‘Anneler Günü’ sebebiyle işyerinin kalabalık olduğunu dile getiren Aksoy, kadının bu yoğunluktan faydalanarak yaklaşık 32 bin lira değerinde ve 400 gram ağırlığındaki 18 adet bileziği sahteleriyle değiştirdiğini belirtti.

OLAY ANI KAMERADA

Olay anı işyerinin güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde kadının şüphe uyandırmamak için uzun süre kuyumcuda kaldığı ve bilezikleri değiştirmek için uygun anı kolladığı görülüyor. Kadının gerçek bilezikleri çantasındaki sahteleriyle değiştirme anı ve sahtelerinin bulunduğu kutuyu kuyumcuya vermesi de görüntülere yansıyor.

Polis, kamera kayıtlarından eşkalini belirlediği kadını yakalamak için çalışma başlattı.

CİHAN

Yorumlar