Bıçakla yaralanan lise öğrencileri hayati tehlikeyi atlatamadı

İzmir'in Konak ilçesinde, yan yana iki liseye giren kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan öğrenciler Buse Hilal Bayrak ve Büşra Baysal'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Bıçakla yaralanan lise öğrencileri hayati tehlikeyi atlatamadı

İzmir'in Konak ilçesinde, yan yana iki liseye giren kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan öğrenciler Buse Hilal Bayrak ve Büşra Baysal'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi. Olaydan sonra kaçan kimliği belirsiz saldırgan, polis tarafından her yerde aranıyor.

Bu olay, okullardaki güvenlik zafiyetini yeniden tartışmaya açtı. Türk Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayım, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda tedbir alması gerektiğini, özel güvenlikçilerin yetersiz kaldığını, güvenlik işinin okul yönetimine bırakılmasının olumsuz sonuçlar doğurduğunu söyledi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise Milli Eğitim'e bağlı okulların önünün "delik deşik" hale geldiğini ileri sürdü: “Bir kere okullarımızın önü delik deşik hale getirildi. İkincisi, uyuşturucu kullanma yaşı ilkokullara kadar düşmüş durumda. Okulların hiçbir denetimi ve güvenliği söz konusu değildir. Bu nedenle bundan sonraki süreçte de okullardaki bu tip olayların artacağını düşünüyorum. Hükümet, özellikle okullarda tedbirler almalı, veli ve okul aile birlikleriyle görüşmeli. Okul aile birliklerinin önerisi doğrultusunda gereken önlemler alınmalı.”

‘DERSHANEYİ BIRAK MEB’E BAK’

Hükümetin, dershanelerin kapatılması meselesiyle uğraşacağına eğitim sisteminin problemlerini çözmesi gerektiğini savunan Milletvekili Çam, “Dershaneler bir sonuç. Bunun nedenleri var, bu bir ihtiyaç. Bunu bugünden yarına kaldırayım demek doğru bir anlayış değildir, çünkü dershaneler aynı zamanda bir eşitsizliği ortadan kaldırıyor. Dershaneler bir sonuçtur, esas mesele Türkiye’deki eğitim sistemini yeni baştan organize etmektir. Dershaneleri bırakın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, eğitim sisteminin, okulların haline bakın.” dedi.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Yenişehir semtinde bulunan Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile yanındaki İbni Sinan Sağlık Meslek Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği henüz belirlenmeyen 20 yaşlarında bir kişi, Atatürk Anadolu Meslek Lisesi'nin bahçesinde kısa bir süre görüştüğü 1. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Bayrak'ı sırtından, bacağından ve karın bölgesinden dört defa bıçakladıktan sonra kaçtı. Olayı gören diğer öğrencilerin durumu bildirilmesi üzerine bölgeye birçok polis ekibi sevk edilirken kaçan saldırgan bu defa da yakında bulunan İbni Sina Sağlık Meslek Lisesi'ne girdi. Burada da bahçedeki son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Baysal'ı karın bölgesinden iki defa bıçaklayan saldırgan, kaçarak izini kaybettirdi.

Cankurtaranlarla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan iki lise öğrencisi kız, hemen ameliyata alındı. Öğrencilerin yoğun bakımda tutulduğu ve hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Olaydan sonra geniş çaplı araştırma başlatan Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlının kimliğini belirleyerek yakalamak için çevrede bulunan bütün güvenlik kameralarının görüntülerine el koydu. Görüntülerde, bir kişinin geldiği okul bahçesinde Buse Hilal Bayrak'ı bıçakladıktan sonra kaçtığı tespit edildi. CİHAN

Yorumlar