Beyoğlu'nda 'Yüksekova' protestosuna müdahale

Beyoğlu’nda, Hakkari Yüksekova’da polisle girdiği çatışma sonrası iki kişinin öldürülmesini protesto eden BDP’li grup protesto gösterisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'nda 'Yüksekova' protestosuna müdahale

Beyoğlu’nda, Hakkari Yüksekova’da polisle girdiği çatışma sonrası iki kişinin öldürülmesini protesto eden BDP’li grup protesto gösterisi düzenledi. Eylemin ardından bazı göstericiler polise taş ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Polis de gruba biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

    Yüksekova’da uzun namlulu silahlarla polise ateş ettiği öne sürülen iki şahıs, Özel Harekât timleri ile girilen çatışma sonrası öldürülmüştü. BDP’li bir grup, Galatasaray Meydanı önünde iki şahsın öldürülmesini protesto etti.

    Gösteri sırasında Çevik Kuvvet polisi de yoğun güvenlik önlemi aldı. Oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı. Gruptan bazıları dağılım sırasında polise taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Çöp konteynırlarını deviren grup, yol kapattı. Çevik Kuvvet polisi de göstericilere biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

    Göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. CİHAN

Yorumlar