Beyoğlu'nda dernek lokaline ses bombalı saldırı: Bir kişi yaralandı

Beyoğlu'nda Giresunlular'a ait bir dernek lokaline ses bombası atıldı. İstanbul'da son bir hafta içinde dördüncü kez benzer saldırı düzeleniyor

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'nda dernek lokaline ses bombalı saldırı: Bir kişi yaralandı

İstanbul'da kahvehane ve derneklere yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Beyoğlu'nda, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir köy derneğinin lokaline ses bombası atıldı. Olayda 1 kişi hafif şekilde yaralandı.

Olay, saat 19.30 sıralarında Piyalepaşa Mahallesi, Kuzey Sokak 24 numarada bulunan dernek binasında meydana geldi. Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyü Derneği lokaline kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı. Atılan ses bombasının patlaması sonucu 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralı, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Patlamada derneğin camları ve içeride bulunan sandalyeler hasar gördü.

Çevredeki vatandaşların durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine, ekipler olay yerine gelerek, dernek ve çevresine güvenlik şeridi çekti. Çevrede incelemede bulunan ve delil toplayan polis ekipleri zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Benzer saldırılar daha önce de gerçekleşmişti. Küçükçekmece'de kahvehane taranmıştı. Eyüp'de Büyük Osmanlı isimli derneğe ait lokal taranmıştı. 

KANARYA'DAKİ SALDIRGANLAR PKK'LI ÇIKTI

Öte yandan, Küçükçekmece’de bir kıraathanenin taranması sonucu 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ayrıntıları belli oldu.

Küçükçekmece’de bir kıraathanenin taranması sonucu 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili 4 örgüt mensubu saldırıda kullandıkları silahlarla birlikte yakalandı. Teröristlerin daha önce de aynı semtte bir vatandaşı pompalı tüfekle öldürdükleri, 2 polisi de silahla yaraladıkları ortaya çıktı.  

Dün art arda operasyonlar düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Yaklaşık 12 adrese baskın düzenleyen TEM Özel Timleri, örgüt üyesi 4 militanı saklandıkları adreslerde yakaladı. Vatan Caddesi'ndeki TEM Şube'de sorguya alınan militanların kahvehane baskınının yanı sıra yine Kanarya'da vatandaşlara ve polislere yönelik çok sayıda silahlı eylem gerçekleştirdiği belirlendi.

Yorumlar