Beyoğlu’nda 28 Şubat protestosu

Beyoğlu Tünel’de toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık bin kişilik grup, Galatasaray’a yürüyerek 28 Şubat darbesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu’nda 28 Şubat protestosu

Beyoğlu Tünel’de toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık bin kişilik grup, Galatasaray’a yürüyerek 28 Şubat darbesini protesto etti.

Sivil Dayanışma Platformu ve 28 Şubat Platformu üyeleri, Tünel meydanında toplanarak, 28 Şubat darbesini ve 17 Aralık operasyonunu protesto etti. Buradan Galatasaray meydanına kadar yürüyen yaklaşık bin kişilik grup, meydanda basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gülnur Sarı, “28 Şubat'ta darbeye zemin hazırlamak için senaryolar yazılmış, aktörler belirlenmiş, oynanan oyunlarla seçilmiş Meclis ve siyasal iktidar itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Provokatif eylemler ve gazete manşetleriyle sözde irtica tehdit ve tehlikesinin topluma inandırılması için psikolojik harekat yürütülmüştür. Vesayeti kabul etmeyen seçilmiş iktidarı devirmek için 57’li çetenin tahriki, bir kısım medyanın manşetleri, büyük sermayenin desteği ile tanklar yürütülmüş, cebir şiddet ve tehditlerle meşru iktidar devrilmiştir. Altın tepside kendisine iktidar sunulduğunu ifade eden 28 Şubat darbe yönetimi hukuku çiğnemiş, hak ve özgürlükleri ayaklar altında almıştır.” dedi.

Emekli Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek ise yürüyüşe destek veren sivil toplum kuruluşu üyelerine seslenerek, “Milli iradeden yana tavrını kararlılıkla ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarının kıymetli temsilcileri. Hepiniz hoş geldiniz. Bu dik duruşunuzla milli iradeye sahip çıkma iradesi gösterdiğiniz için hepinize 28 Şubat Platformu adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar