Beyoğlu Belediye Başkanı: Mahkemenin kararına itiraz edeceğiz

Taksim Camisi ve Galatasaray katlı otoparkının da içinde olduğu projelerin İstanbul 10.

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu Belediye Başkanı: Mahkemenin kararına itiraz edeceğiz

Taksim Camisi ve Galatasaray katlı otoparkının da içinde olduğu projelerin İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, karara itiraz edeceklerini söyledi.

İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nin kararına göre, Taksim Camisi ve Galatasaray katlı otoparkının da içinde olduğu projelerin dayanağı olan 1/1000 ölçekli ‘Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı’ ile 1/5000 ölçekli ‘Beyoğlu Nazım İmar Planı’ iptal edildi.

Kararla birlikte, Galatasaray Lisesi'nin yanındaki açık alana öngörülen katlı otopark projesi ile Taksim Meydanı'ndaki otoparka yapılacak olan dini tesisin de inşasının iptal edildiği ifade edildi.

Mahkeme iptal kararında, her iki planın bölgenin özelliğini yeterince gözetmediği, bütünsellikten uzak, korumaya en çok muhtaç alanların özelleştirme, kentsel yenileme veya turizm alanı ilan edilerek koruma planı kapsamı dışına çıkarıldığı gibi gerekçeler ileri sürdü.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şehirlerin rotasız, plansız bir yere gidemeyeceğini belirtti. Planlı dönemde Beyoğlu’nda çok hızlı mesafe alındığını dile getiren Demircan, “Son 10 yılda ilçemiz 6 bin yataktan 30 bin yatağa geldi. Beyoğlu kültür ve turizm şehri oldu.” diye konuştu.

Planlarının iptal edildiğini söyleyen Demircan, “Biz temyize gideceğiz ve yürütmeyi durdurma kararı isteyeceğiz. İtirazlarımız olacak. Özellikle iptal kararlarına baktığımızda, somut eksiklikler üzerinde değil de daha soyut kavramlar üzerinden iptal gerekçesiyle karşılaştık. Doğrusu bunu anlamaya çalışacağız. Ve temyize başvurumuzu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar