Beyaz manda yavrusu görenleri şaşırttı

Erzurum'un Palandöken ilçesi Güzelyurt köyünde dünyaya gelen beyaz erkek manda yavrusu görenleri şaşırttı.Güzelyurt köyünde çiftçilik yapan 30 yaşındaki Barış Ateş, 7 ay önce ilk kez dişi manda satın aldı. Satın aldığı manda önceki...

Google Haberlere Abone ol
Beyaz manda yavrusu görenleri şaşırttı

Erzurum'un Palandöken ilçesi Güzelyurt köyünde dünyaya gelen beyaz erkek manda yavrusu görenleri şaşırttı.

Güzelyurt köyünde çiftçilik yapan 30 yaşındaki Barış Ateş, 7 ay önce ilk kez dişi manda satın aldı. Satın aldığı manda önceki hafta beyaz yavru doğuran Ateş ve köydekiler şaşkınlık yaşadı. Ateş, erkek manda yavrusuna 'Pamuk' ismini verdi. Köylülerin mandaya olan ilgisinden memnun olan Barış Ateş, "İlk kez bir manda satın aldım. İlk kez yine köyümüzde bir manda beyaz yavru doğurdu. Çevre köylerde 15 yıl önce beyaz manda doğduğunu duymuş ama görmemiştim. Mutluyum. Köylüler, çevre köydekiler meraklarından beyaz mandamı görmeye geliyorlar. Fotoğrafını çekiyorlar. Köyün çocuklarının da ilgi odağı Pamuk mandam." dedi.

Pamuk'u, annesinin, köydeki diğer mandalar ile araziye otlatmaya gönderdiğini ifade eden Ateş, "Akşamları manda sürüsü köye dönünce beyaz mandayı ahırda annesine veriyorum. Amcama ait yavru mandayla birlikte beyaz mandam birlikte büyüyorlar." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürlüğü uzmanları, yavru mandanın beyaz doğmasının sık görülen bir olay olmadığını dile getirdi. Aynı uzmanlar, "Vücuda renk veren pigment eksikliğinden kaynaklanan bir durum söz konusu. Derisi oldukça hassas olan bu beyaz mandanın bakımı özen istiyor." açıklamasında bulundu.

Yavru mandayla evlerinin önünde oyuncakları gibi oynayan Ateş ailesinin 5 yaşındaki küçük fertleri Haluk ve Hüseyin ise beyaz mandaya sahip oldukları için sevinçli. CİHAN

Yorumlar