BEÜ voleybol takımı ünilig’de grup 3.’lüğünü garantiledi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) erkek voleybol takımı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Üniversiteler Arası Deplasmanlı Voleybol Liginde (ÜNİLİG) karşılaştığı Tunceli Üniversitesini 3 – 2 yendi.

Google Haberlere Abone ol
BEÜ voleybol takımı ünilig’de grup 3.’lüğünü garantiledi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) erkek voleybol takımı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Üniversiteler Arası Deplasmanlı Voleybol Liginde (ÜNİLİG) karşılaştığı Tunceli Üniversitesini 3 – 2 yendi. BEÜ alınan sonuçla grup 3.’lüğünü garantilemiş oldu.

Doğu Anadolu bölgesinde bulunan üniversiteler grubunda yer alan Bitlis Eren Üniversitesi bugün İsmail Eren Spor Tesislerinde Tunceli Üniversitesiyle karşılaştı. Bitlis Eren Üniversitesi voleybol takımı rakibini setlerde 3-2 yenerek grup üçüncülüğünü garantiledi. Maç sonucunda büyük sevinç yaşayan voleybolcular, haftaya Atatürk Üniversitesi ile deplasmanda karşılaşacak.

Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Salih Aygün Ünilig’te mücadele eden erkek voleybol takımını elde ettiği galibiyetten dolayı tebrik ederek, gelecek maçlar için takıma başarı dileğinde bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye'nin bütün üniversitelerini aynı ligde yarıştırmak, kaynaştırmak ve kucaklaştırmak amacıyla başlayan üniversiteler arası deplasmanlı lige ilginin her geçen yıl daha da arttığını belirten Aygün, Bitlis Eren Üniversitesi olarak öğrencilerinin akademik gelişimlerinin yanında beden ve ruh sağlıklarına da ayrıca önem verdiklerini, öğrencilerinin spor yapmalarını önemsediklerini söyledi.

Bu eğitim öğretim yılında futsal, voleybol ve basketbol olmak üzere 3 branşta katılım gösterdiklerini kaydeden Aygün; önümüzdeki eğitim öğretim yılında en az 6 branşta katılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar