Bestseller Tanrılar Okulu isimli kitaba ilişkin dava sonuçlandı.

Dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanan ve Türkiye’de bestseller olmuş "Tanrılar Okulu" isimli kitabın hak sahibinin Ellio D'Anna olduğu iddiasıyla European School Economics International Ltd.

Google Haberlere Abone ol
Bestseller Tanrılar Okulu isimli kitaba ilişkin dava sonuçlandı.

Dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanan ve Türkiye’de bestseller olmuş "Tanrılar Okulu" isimli kitabın hak sahibinin Ellio D'Anna olduğu iddiasıyla European School Economics International Ltd. tarafından, dünyaca ünlü yazar, ekonomist ve sosyolog Prof. Stefano D'Anna aleyhine açtığı dava reddedildi.
İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, Ellio D'Anna, davalı Stefano D'Anna, kitabın yayıncısı Nehir Ötgür ve tarafların avukatları katıldı.
Duruşmada Stefano D’Anna öz kardeşimin buraya kadar gelerek doğru olmayan beyanlarda bulunmasına çok üzüldüm. 30 yıllık birlikte çalışmanın sonunda burada sadece aç gözlülük etmektedir. Okulun sahibi olan şirketi dahi kendisi kurmamıştır. Kitabın karakterini biyografim oluşturduğu halde bunu kendisi oluşturmuş gibi söylemesi de üzücüdür. Kitapta karımın ölümünü, çocuklarımın durumunu, çalıştığım yerler ve yaşamamı anlattım. Bu kitabı ben yazdım. Tüm ülkelerdeki telifler bana ödenmiştir. Okulun tek yetkilisi ve yöneticisi de bendim" dedi.
Dava konusu kitabın kimi zaman tercümesini de yapan yayıncı Nehir Ötgür ise kitabın yazarının Stefano D’Anna olduğunu, Sinedie isimli şirketin bu kitabı basmak amacıyla kurulduğunu, kitabın yayınlanmasıyla ilgili tüm süreçte her konuda Stefano D’Anna ile görüştüğünü belirtti.
Davalılar vekilleri Av. Ergün Özkan ve Avukat İrem Akın duruşma esnasında davacının iddialarını kanıtlayamadığını, oysa sunulan delillerle hak sahibinin Stefano D’Anna olduğunun açık olduğunu, açılan bu dava ile 2 yıldır müvekkillerinin mağdur edildiğini, davanın derhal reddine karar verilmesini talep etti.
Yargılama sonunda mahkeme aynı zamanda davalılardan Stefano D’Anna’nın kardeşi de olan Elio D’Anna’nın hak sahibi olduğu iddiasıyla açılan davanın reddine karar verdi.
CİHAN

Yorumlar