BEŞKONDER: Çiftçimiz, dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Karabük köyünde vatandaşlar mazot fiyatlarının bir yıl içinde yüzde 14 oranında yükselmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
BEŞKONDER: Çiftçimiz, dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Karabük köyünde vatandaşlar mazot fiyatlarının bir yıl içinde yüzde 14 oranında yükselmesine tepki gösterdi. Beşkonaklılar Derneği(BEŞKONDER) Manavgat Şube Başkanı Ali İhsan Kılınç, yaptığı açıklamada, dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisinin kullandığını söyledi.

Çiftçinin mazottaki sürekli artışa bağlı tarlasını sürerek buğday ekimine zorlandığını belirten Kılınç, mazotun litresinin 4,5 lirayı geçmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. Kılınç, Beşkonak bölgesinde bulunan çiftçilerin mazottaki artışa bağlı verimli arazilerin sürümünü traktör yerine babadan kalma katır çekimli kara pullukla yapmak zorunda kaldığını söyledi. Kılınç, "Mazottaki zammın bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. İspanya'da çiftçi destekleme ile birlikte mazotu 1,6 liradan alıyor. ülkemizde ise maalesef çiftçimiz İspanya'ya göre üç kat pahalı alıyor. Mazotun litresinin 2 liraya çekilmesini istiyoruz. Mazotun litresi aşağıya çekilmezse araziler ekilmez ve buğday, arpa, yonca, nohut ve yulafta dışa bağımlı yaşamak zorunda kalırız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar