Beşir Atalay’a IŞİD’e katılan Türk vatandaşların sayısı soruldu

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, terör örgütü IŞİD’e ne kadar Türk vatandaşı katıldığını sordu. Meclis’e verdiği soru önergesinde Ören, "Terör örgütüne destek veren ve eleman temin eden İstanbul merkezli 3 derneğin isimleri...

Google Haberlere Abone ol
Beşir Atalay’a IŞİD’e katılan Türk vatandaşların sayısı soruldu

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, terör örgütü IŞİD’e ne kadar Türk vatandaşı katıldığını sordu. Meclis’e verdiği soru önergesinde Ören, "Terör örgütüne destek veren ve eleman temin eden İstanbul merkezli 3 derneğin isimleri nedir?" sorusunu yöneltti.

TBMM’ye verilen ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından cevaplandırılması istenen soru önergesinde El kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli silahlı terör örgütünün yaptığı katliamların gündemdeki yerini korumaya devam ettiğinin altı çizildi. CHP Milletvekili Ören, İslam adına Müslümanları katleden bir terör örgütünün yaptıklarının kabul edilemez olduğunu altını çizdi. Ören, soru önergesinde "Türkiye’den bazı gençlerin bu Suriye’ye giderek terör örgütüne katıldığı belirtilmektedir. IŞİD örgütünün, ‘Türkiye’nin Terör Örgütleri Listesi'nden çıkarılması ile gençlerin örgüte katılmaları teşvik edici hale gelmiştir. Son iki ayda Suriye’ye yasadışı yollardan geçmek isteyen 13 Türk vatandaşı sınırda yakalanarak ailelerine teslim edilmiştir. Türkiye, Interpol üzerinden gelen liste doğrultusunda, 670 kişiyi sınırda yakalayarak geldikleri ülkelere iade etmiştir." ifadelerine yer verdi.

Türkiye’den Suriye’ye geçerek kanlı terör örgütü IŞİD saflarına katılan 3 vatandaşın çatışmalarda, 4’ünün ise yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde yaşamlarını yitirmelerinin basına yansıdığına dikkat çeken Hasan Ören, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a şunları sordu: "IŞİD terör örgütü saflarına katılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısı ne kadardır?

Terör örgütüne destek veren ve eleman temin eden İstanbul merkezli 3 derneğin isimleri nedir, yönetim kurullarında kimler yer almaktadır?

Bu dernekler veya yöneticileri hakkında herhangi bir soruşturma ve terör örgütüne yardım ve yataklıktan dolayı bir dava açılmış mıdır?

Kanlı terör örgütüne Türkiye’den verilen desteğin kesilmesi için hangi tedbirleri aldınız?

El kaide bağlantılı IŞİD terör örgütü, Türkiye’nin terör örgütleri listesinden hangi gerekçelerde çıkarılmıştır? Bu kanlı terör örgütü tekrar listeye alınacak mıdır?" CİHAN

Yorumlar