Beşiktaşlı Fernandes, darp suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

Evine götürdüğü iki kadını darp ettiği gerekçesiyle 10 yıla kadar hapsi istenen Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaşlı Fernandes, darp suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

Evine götürdüğü iki kadını darp ettiği gerekçesiyle 10 yıla kadar hapsi istenen Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, hakim karşısına çıktı. Duruşma hakimi, karşısında sakız çiğneyen Fernandes'i uyarınca o da ağzından çıkardığı sakızını, konuşmasını çeviren tercümana verdi.

Beşiktaş’ın dünyaca ünlü Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes'i mahkemelik eden olay geçtiğimiz 4 Mayıs gecesi yaşandı. İddiaya göre arkadaşlarıyla birlikte gece kulübü Reina’da eğlenen ünlü futbolcu, burada Damla Ç. (21) ve Gülşah Ö.(23) ile tanıştı. Grup, buradan Masquaret isimli eğlence mekanına, ardından da ünlü futbolcunun Beşiktaş Dikilitaş Selenium'daki evine gitti. Ancak gecenin sonunda iki genç kız, Beşiktaş Polis Merkezine giderek ünlü futbolcunun kendilerini darp ettiklerini iddia etti.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda Gülşah Ö.'nün parmaklarında ve sağ şakağında, Damla Ç.'nin ise elinde ve kolunda darp izleri oluştuğu bu yaralanmaların 'Basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek' nitelikte olduğu ifade edilirken, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Manuel Fernandes (27)'in iki kez 'Kasten yaralama' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 31. SulhCeza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında hakîm Emine Çiğden Yılmaz, sanık Fernandes duruşmaya gelmeyince "Maç mahkemeden daha öncelikli değildir." diyerek hakkında zorla getirme kararı çıkarmıştı. Geçen duruşmada da mazeret sunan Fernandes hakkında hakim Yılmaz, bir daha duruşmaya gelmemesi halinde yakalama kararı çıkaracağını bildirmişti. Ve sanık Fernandes bugünkü duruşmaya avukatı Hakan İnci ile birlikte katıldı. Şikayetçi iki kadından Gülşah Ö. de avukatı Mehmet Nuh Yılmaz ile birlikte hazır bulundu.

FERNANDES: AYLIK GELİRİM 150 BİN DOLAR

Sanık Fernandes'in kimlik tesbiti, Portekizce konuştuğu için tercüman aracılığıyla yapıldı. Bilgisayar eğitimi aldığını belirten Fernandes, aylık gelirinin 150 bin Amerikan Doları olduğunu söyledi.

FERNANDES, UYARI ÜZERİNE AĞZINDAN ÇIKARDIĞI SAKIZI, TERCÜMANA VERDİ

Hakimin sorularına ağzında sakız ile cevap verince uyarı gecikmedi. Hakim Yılmaz, ağzındaki sakızını çıkarması yönünde uyarıda bulundu. Fernandes ise ağzından çıkardığı sakızı, tercümanın kendisine verdiği bir kağıt parçasına sararak yine tercümana verdi.

FERNANDES, SUÇLAMALARI REDDETTİ

Olay gecesi ikisi kız toplam 4 arkadaşıyla Reina'da buluştuklarını belirten Fernandes, buradan Masquaret isimli mekana geçtiklerini söyledi. Burada, kendisinden şikayetçi olan Damla Ç. ve Gülşah Ö.'nün yanlarında olduğunu farkettiğini belirten Fernandes, 04.30 ve 04.45 sıralarında kendisinin Beşiktaş Dikilitaş'taki evine gittiklerini söyledi. Eve gittiklerinde daha önce beraber eğlendikleri Seda ve Öykü isimli iki kadın ile daha sonradan kendilerine dahil olan iki şikayetçinin tartıştıklarını belirten Fernandes, "Eve geldiğimde üstümü değiştirmek için odama geçtim. O sırada Seda bana, Damla ve Gülşah'ın, kendilerine hakaret ettiklerini ve su şişesi fırlattıklarını söyledi. Ben de onları arabalarına alan arkadaşlarım Muhammed ve Gonsale'ye, onları evlerine götürmelerini söyledim. Sonra Seda ile odama geçtim. Sabaha kadar odamdaydım. Kendilerine hiçbir fiziksel müdahalede bulunmadım." dedi.

HAKİMİN BASIN MENSUPLARINA OLUMSUZ TAVRI DİKKAT ÇEKTİ

Bu sırada hakim Emine Çiğdem Yılmaz, duruşma henüz başlamadan önce not almak için salona giren basın mensuplarından üçünü, aralarında konuşmak sureti ile duruşma disiplinini bozdukları gerekçesi ile salondan dışarı çıkardı. Duruşma devam ederken iki basın mensubunu daha aralarında konuştukları için salondan çıkaran hakim Yılmaz, duruşmayı izlemek için gelen başka bir basın mensubunu ise duruşma başladıktan sonra salonu kimseyi almadıklarını belirterek dışarı çıkardı. Basın mensupları tepki göstermelerine rağmen hakim Yılmaz, bu uygulamayı tutanağa geçirmedi.

Öte yandan Fernandes, adliyeden menajeri ve arkadaşı ile birlikte ayrıldı. CİHAN

Yorumlar