Besciler gündüz kesim yapmayan mezbahaneden şikayetçi

Samsun Bafra’da besiciler, belediye mezbahanesinin gece çalışıp gündüz kapalı olmasından dertli.

Google Haberlere Abone ol
Besciler gündüz kesim yapmayan mezbahaneden şikayetçi

Samsun Bafra’da besiciler, belediye mezbahanesinin gece çalışıp gündüz kapalı olmasından dertli. Hayvan kesimi yaptırmak isteyen besiciler mezbahanenin gündüz de kesim yapmasını istiyor.

Besiciler problemlerine çare bulması için Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan’ı ziyaret etti. Karaman Köyü Hayvan Üreticisi Abdurrahman Acar, "Bizler Bafra Belediyesi Mezbahanesi'nin gündüz mesai saatleri içerisinde de çalışmasını istiyoruz. Çalışmadığı için kesimleri civar ilçelerde bulunan mezbahanelerde yaptırmak zorunda kalıyoruz.
Bu da bize maddi külfet oluşturuyor.’’ dedi.

Doğanca Köyünden üretici Ahmet Akkaya ise "’Bafra Belediyesi hayvan pazarı etrafı açık olduğu için cereyan yapıyor. Bu da hayvanların hastalanmasına sebep oluyor. Ve dışarıdan gelen alıcılar ise hasta hayvanı almıyorlar. Hayvanlar elimizde kalıyor. Mezbahaneye ve hayvanpazarına ulaşmak için ulaşım sıkıntısı da çekiyoruz.’’ diye sıkıntılarını başkan Doğan’a anlattı.

Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan ise "Sıkıntılarınızı yakinen biliyor ve takip ediyorum. Bu problemlerinizi gerekli mercilere iletip, çözüme kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapacağım.’’ diyerek üreticilere yardımcı olacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar