BES Aydın Şube Başkanı Gündüz maaş zamlarını protesto etti

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Aydın Şube Başkanı Yusuf Kemal Gündüz, sendika üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, maaş zamlarını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
BES Aydın Şube Başkanı Gündüz maaş zamlarını protesto etti

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Aydın Şube Başkanı Yusuf Kemal Gündüz, sendika üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, maaş zamlarını protesto etti. Gündüz, “19 Aralık’ta, 'Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz! Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz!' teması ile yaptığımız bir günlük uyarı grevinin talepleriyle tam da 17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluklar gözönüne alındığında, ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmış oldu.” dedi.

BES Şube Başkanı Gündüz, ülkenin kaynaklarının rantiyeye, savaşa peşkeş çekildiğini, çalışanlara gelince kaynakların kısıtlı olduğunun söylendiğini iddia ederek şunları kaydetti: “Daha da ironik olanı, Başbakan’ın dört kişilik bir ailenin yalnızca çay ve simit tüketerek yaşaması üzerinden asgari ücreti açıklamaya kalkması vahim bir durumdur. Refah ölçütü olarak çay ve simit hesabı yapmak, bu ülkenin emekçilerinin onurunu ayaklar altına almaktır. Kamu emekçilerine verilen maaş artışı, daha ellerine bile geçmeden yapılan zamlar ve vergi artışları ile geri alınırken siyasi iktidar, 2013 yılı için enflasyon farkı vermemek için aralık ve kasım aylarında enflasyonu eksi çıkaracak kadar becerikli davranmasını bilmiştir. 2014 yılı içinse 'ne olur ne olmaz' mantığı ile yaptığı toplu sözleşmede, enflasyon farkını tamamen ortadan kaldırmıştır. Bir tarafta ayakkabı kutuları içinde milyonlarca dolarlar, rüşvet, yolsuzluk, talan, diğer tarafta emekçilere dayatılan sefalet ücreti, bir tarafta yaptıkları yolsuzlukların üstünü örtmek için her türlü yolu deneyen AKP var." CİHAN

Yorumlar