Berlin`de öğretmenlik başvurularında rekor sayıya ulaşıldı

Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres'in (SPD) Berlin`de öğretmenlik eğitimi almamış kişilerin de hemen hemen her ders için iş başvurusunda bulunabileceğini açıklamasının ardından ilgi çok büyük oldu.

Google Haberlere Abone ol
Berlin`de öğretmenlik başvurularında rekor sayıya ulaşıldı

Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres'in (SPD) Berlin`de öğretmenlik eğitimi almamış kişilerin de hemen hemen her ders için iş başvurusunda bulunabileceğini açıklamasının ardından ilgi çok büyük oldu. Senato Eğitim İdaresi 700`den fazla başvuruda bulunulduğunu bildirirken, yetkililer yoğun ilginin üstesinden gelmekte zorlanıyor.

Başvuranların arasında biyoloji, şehir planlaması, Alman dili ve edebiyatı mezunları ve muhabirlerin olduğunu söyleyen idare yetkililerinden Beate Stoffers, özellikle Almanca, sanat, İngilizce, beden eğitimi ve biyoloji dersi öğretmenliği için başvuranların çok olduğunu belirtti.

Başvuranların arasında itibarlı şirketlerde çalışmış veya şirket yönetmiş, ama değişiklik isteyen fen bilimcileri, akademisyenler ve süreli çalışmakta olup sabit bir işe ve emeklilik kasasına para ödeyen patrona sahip olmak isteyen üniversite doçentleri ve sanatçılar da var.

Berlin’in ise bu yıl birçok öğretmenin emekliye ayrılmasıyla aniden iki binin üzerinde öğretmene ihtiyacı var. Bu da eyaletin her başvuruyu değerlendirmek zorunda olduğu anlamına geliyor. Başvuru koşulu olarak yüksekokul mezuniyeti talep ediliyor. Öncelik ise öğretmenlik eğitimi almış kişilere verilecek. Tarih, coğrafya, sosyal bilgiler gibi derslerde ise öğretmen açığı yok.

Başka branştan öğretmenliğe geçeceklerin ise bir staj döneminden geçmesi gerekiyor. Haftalık 19 saat ders verip, üç seminere katılacak bu adaylar 2 bin 800 Euro brüt maaş ve eğitim sonrasında maaşın tamamını alacaklar. CİHAN

Yorumlar