Berlin'de İslam Konferansı tam kadro ile toplandı

İslam Konferansı yeni dönemde ikinci toplantısını başkent Berlin'de gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Berlin'de İslam Konferansı tam kadro ile toplandı

İslam Konferansı yeni dönemde ikinci toplantısını başkent Berlin'de gerçekleştirdi. Toplantıya en büyük üyesini Milli Görüş'ün oluşturduğu Islamrat Teşkilatı tekrar katılırken, Pakistan kökenli Ahmediye Müslüman Cemaati temsilcileri ise ilk kez iştirak etti.

Almanya İslam Konferansı (DIK), yeni Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maziere (CDU) ile yeni bir başlangıç yaptı. İslam Konferansı katılımcıları başkent Berlin'de bir araya geldi. Buluşmada bu dönemde hangi konuların ele alınacağı ve nasıl bir program takip edileceği gibi konular görüşüldü. İlk toplantı, bu yılın 27 Ocak tarihinde gerçekleştirilmişti.

Yeni ve eski Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maziere ile İslam Konferansı adeta yeni bir başlangıç yaptı. Yeni dönemde İslam Konferansı'ndada en büyük üyesini Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın oluşturduğu Almanya İslam Konseyi (Islamrat) ile Pakistanlı Ahmediye Müslüman Cemaati de (AMJ) görüşme masasında yer alacak.

İslam Konferansı'nda Avrupa Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VİKZ), Almanya Türk Toplumu (TGD), Almanya'daki Müslümanlar Merkez Konseyi (Zentralrat), Almanya'daki Boşnak Müslümanlar Birliği (IGBD), Almanya'daki Faslılar Merkez Konseyi (ZMaD) katılıyor.

ÜÇÜNCÜ'NÜN İSTİFASI KAPIYI AÇTI

En büyük üyesini Milli Görüş teşkilatının oluşturduğu İslamrat'ın katılımı ile ilgili olarak Federal İçişleri Bakanlığı'nın sitesinde yapılan açıklamada Milli Görüş teşkilatı Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü'nün görevini bırakması ile İslamrat'ın İslam Konferansı´na tekrar katılımı için kapının açıldığı kaydedildi.

Açıklamada İslamrat'ın İslam Konferansı'na başından beri katıldığı, ancak Oğuz Üçüncü ile ilgili soruşturma açılması nedeniyle bakanlığın Islamrat'ın İslam Konferansı'nda üyeliğinin dondurmayı teklif ettiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, 400 civarında cami derneği ile Islamrat'ın Almanya'daki Müslümanlar adına büyük bir grubu temsil ettiği kaydedildi.

Ahmediye Cemaati’nin ise 35 bin civarında üyesinin bulunduğu ve ağırlıklı olarak Hessen eyaletinde yaşadıkları ve bu eyalette kamu hukuku tüzel kişiliği şeklindeki hukuk statüsünü kazandığına dikkat çekildi. CİHAN

Yorumlar