Berlin okullarında müdür açığı

Berlin Eğitim Senatörlüğü bir yandan öğretmen açığını farklı mesleklerden öğretmen adaylarıyla kapatmaya çalışırken, ilk ve orta dereceli okullardaki müdür ve müdür yardımcısı açığının da kapatılması gerekiyor.Belirlenen...

Google Haberlere Abone ol
Berlin okullarında müdür açığı

Berlin Eğitim Senatörlüğü bir yandan öğretmen açığını farklı mesleklerden öğretmen adaylarıyla kapatmaya çalışırken, ilk ve orta dereceli okullardaki müdür ve müdür yardımcısı açığının da kapatılması gerekiyor.

Belirlenen rakamlara göre kentte toplam 126 müdür ve müdür yardımcısı eksik. Berlin Hükümeti’nin koalisyon ortağı Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) müdür açığını kapatmak için müdür maaşlarına zam yapmayı ve zamlı tarifeyle açık işyerlerine ilgi uyandırmayı hedefliyor.

Ayrıca tüm okullarda boş olan sekreter ve hademe kadroları da doldurulacak. CDU Parlamento Grubu son oturumunda aldığı bu kararları hayata geçirmek için ortağı Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) baskı yapacak.

Berliner Morgenpost gazetesinde yer alan habere göre CDU Parlamento Grup Başkanı Florian Graf okullardaki boş kadroların acilen doldurulması gerektiğine işaret ederek, “Bir okulun eğitim kalitesi okul müdürü ile yardımcısının insani kalitesinin yanı sıra mesleki uzmanlığı ve pedagojik bilgisiyle ölçülür. Bu bakımdan kadro açıklarını bir an önce kapatmalıyız” dedi.

Berlin genelinde okullarda yönetici kadrosu eksikliği en çok Mitte, Tempelhof-Schöneberg, Charlottenburg-Wilmersdorf ile Spandau İlçeleri’nde saptandı.

Yeşiller Partili Milletvekili Stefanie Remlinger’in parlamentoya sunduğu bir soru önergesine verilen yanıtta yer alan bilgilere göre içinde bulunduğumuz eğitim ve öğretim yılı sonunda adı geçen ilçelerde yönetici kadroların emekliye ayrılması vesilesiyle 87 kadro daha boşalacak.

Gelecek 2014/2015 eğitim yılı sonunda ise Berlin genelinde 134 kadronun daha emeklilik nedeniyle boşalacağı hesaplanıyor. CİHAN

Yorumlar