Berkin Elvan'ın annesi Başbakan'dan şikayetçi oldu

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan soruşturmasında Elvan’ın anne ve babası ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan'ın annesi Başbakan'dan şikayetçi oldu

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan soruşturmasında Elvan’ın anne ve babası ifade verdi. Anne Gülsüm Elvan ifadesinde, “Ben çocuğumun mezarına bilye atarken kesinlikle silah diye atmadım. Başbakan ‘Emri ben verdim, polislerim destan yazdı’ diye sözler söyledi. Bu nedenle kendisinde şikayetçiyim.” dedi.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan soruşturma savcısı Faruk Bildirici’ye ifade verdi. Anne Elvan, “16 Haziran 2013 günü tam olarak hatırlamıyorum. Ama sabah 07:00 sıralarında evden çıktı. Ben çay koydum. Ekmek almaya gidecektim ancak daha önceden ayağım kırıldığı için Berkin ‘anne sen bir şey olursa kaçamazsın, ben kaçarım koşa koşa gider gelirim’ dedi. Ancak aradan biraz zaman geçince kendisine kızdım çünkü zaman zaman gelmez arkadaşlarına dalardı. Tam bu esnada çıkacaktım zil çaldı. Birisinin Berkin’in kafasının kırıldığını söylediğini duydum. Bu çocuk yürümeyi bilmiyordu. Yürümesi koşma gibidir. Hareketli bir çocuktur. Ben düşerek yaralandığını düşündüm. Ancak ben hastaneye geldiğimde kafasına gaz kapsülü geldiğini öğrendim. Ben ve kocam sokakta bizi alan bir minibüs ya da kamyonet gibi bir şeyle hastaneye geldik. Olayın tedirginliği ve telaşıyla olayı tam hatırlamıyorum. Şikayetçiyim.” dedi.

Berkin’in tabutuna kırmızı bayrak sardığını belirten Elvan, “Türk bayrağı bizim için semboldür. Ancak ben Pir Sultan Abdal geleneğinden gelen bir insanım. Bu nedenle bu kırmızı bayrağı sarmıştım. Kendi geleneğimle çocuğumu defnettim. Ancak çocuğumun mezarına attığım başımdaki tülbenttir. Ben ayrıca çocuğumun mezarına bilye atarken kesinlikle silah diye atmadım. Arkadaşlarıyla oynadığı bilye ve misketleri attım. Hatta bilyeleri de ben atmadım Berkin’in arkadaşları attı. Başbakan ‘Emri ben verdim, polislerim destan yazdı’ diye sözler söyledi. Bu nedenle kendisinden şikayetçiyim. Biz Başbakanı savcılığa bu konularla ilgili şikayet ettik.” diye konuştu.

Olay gününü anlatan baba Sami Elvan da ifadesinde, “Oğlumu emniyet biliyordu. 5 Haziran tarihinde bizi emniyetten çağırdıklarında Berkin’in Grup Yorum konserlerine gittiğini, eylemlere katıldığını ve bunu tasvip etmediklerini söylediler. Cezaevinde birçok kişinin sakat kaldığını, bir çoğunun hayatıyla bedel ödediğini, Berkin’in de bunlardan biri olabileceğini söylediler. Ben oğlumun bilerek öldürüldüğüne inanıyorum. Çünkü sordukları sorulardan Berkin’i tanıdıkları anlaşılıyordu. Ben Başbakan, İçişleri Bakanı, İl Emniyet Müdürü ve Vali’den şikayetçiyim. Daha öncede bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Başbakan eşimi ‘terör örgütü’ diye yuhalattı. Ben çocuğumun olay saatinden önce neden ve ne için çıktığını bilmiyorum. Çünkü uyuyordum.” dedi.
CİHAN

Yorumlar