Berkin Elvan için Gaziantep’te gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve 9 ay sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için Gaziantep’te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan için Gaziantep’te gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve 9 ay sonra tedavi gördüğü hastanede
yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için Gaziantep’te gıyabi cenaze namazı kılındı. Alevi Kültür Derneği önünde toplanan grup, gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra, sloganlar atarak hükümeti protesto etti.

Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi ile tüm yurtta başlayan tepkiler, Gaziantep’te de devam etti. Alevi Kültür Derneği bahçesinde toplanan binlerce insan, sloganlar atarak Berkin Elvan için gözyaşı döktü. Elvan için gıyabi cenaze namazının kılındığı törende, pankartlar açılarak, hükümet istifaya çağrıldı. Berkin’i anma törenine katılan 75 yaşındaki Zöhre Köse isimli bir vatandaş hükümete tepki göstererek, “Çekilsin şu Tayyip gereksizi çekilsin, hırsız çekilsin gitsin. Yeter artık ya yeter. Millete yaptığı eziyet, işkence yeter. Bizim Alevilerden ne istiyorlar? Günahtır ya!” açıklamasında bulundu.

Berkin Elvan’ın katilinin sadece polisler olmadığını belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, "Gezi direnişi sırasında ‘talimatı ben verdim’, ‘kahraman polisimiz destan yazdı’ sözleriyle zulme direnen halklara karşı nefret kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır." şeklinde konuştu.

Öte yandan Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Zeynep Şehli isimli bir Suriyeli kız da anma törenine katılarak Berkin Elvan için gözyaşı döktü.

Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından cenaze aracının peşinde binlerce insan Başbakan ve AK Parti aleyhinde sloganlar atıp yürüyüş yaptı. Vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar