Bergama'da okuma salonu açıldı

İzmir’in Bergama ilçesinde, Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Atatürk Mahallesi’nde okuma salonu açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bergama'da okuma salonu açıldı

İzmir’in Bergama ilçesinde, Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Atatürk Mahallesi’nde okuma salonu açıldı. Lokma hayrıyla başlayan açılışa, mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. İki derslikten oluşan ve şu an 30 kayıtlı öğrencisi bulunan okuma salonunda Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerinde takviye kurslar veriliyor.

Mahallelerinde açılan okuma salonundan oldukça memnun olduklarını ifade öden öğrenciler, burada test çözme yeteneklerinin yanısıra okulda anlayamadıkları konuları da öğretmenlerine birebir sorarak öğrenme imkanı bulduklarını söylüyor. 7. sınıf öğrencisi Yağmur Küçükdağ, okuma salonunun dersleri anlama konusunda çok büyük faydası olduğunu belirterek, "Okulda gördüğümüz Matematik, Fen Bilgisi ve Türkçe derslerine takviye niteliğinde. Türkçe öğretmeni olmak istiyorum. Hedeflerimizi yakalamada bu okuma salonunun büyük katkısı olacağını düşünüyorum." dedi. Yine 7. sınıf öğrencisi Huriye Alıcı da bir hafta önce kayıt yaptırdığını ve dersleri daha iyi pekiştirme adına faydasını şimdiden görmeye başladığını söyledi. 8. sınıf öğrencisi Gamze Altan ise özellikle matematik konusunda kendisine büyük fayda sağladığını, okulda anlayamadıkları konuları anlama imkanı bulduğunu ifade etti.

Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Tetik, yaptığı açıklamada, “Dernek olarak ilçede okuma salonu açma projemiz önceden beri vardı. Uygun bir yer aranıyordu. Atatürk Mahallesi’inde böyle bir yer bulduk. Gerekli tadilatları yaptıktan sonra iki derslik oluşturduk. Salonumuza ilgi çok büyük. Burada öğrencilerimize ücretsiz olarak takviye kurslar veriliyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar