'Berber açarken ustalık belgesi isteniyor, gazete çıkarmak için koşul yok'

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, "Bir berber dükkanı açarken ustalık belgesi isteniyor fakat gazete çıkarmak için herhangi bir koşul yok.

Google Haberlere Abone ol
'Berber açarken ustalık belgesi isteniyor, gazete çıkarmak için koşul yok'

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, "Bir berber dükkanı açarken ustalık belgesi isteniyor fakat gazete çıkarmak için herhangi bir koşul yok. İsteyen istediği anda hatta vergi mükellefi olmadan gazete çıkartabiliyor." dedi.

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti'ne, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir dizi ziyaretler gerçekleşti. Cemiyeti, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, İl Jandarma Komutanlığı Hareket Eğitim Şube Müdürü Önder Ülger ile beraberinde J.Kd.Bçvş Ömer Kara ve J.Astsb.Kd.Bçvş.Süreyya Ünlü, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zekiye Yılmazer, yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz, CHP il, ilçe teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Haydar Aktürk, Fatihan Gençlik Merkezleri Yetkilisi Şevki Durusu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz ve bazı şehit ailesi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mahmut Kahraman ziyaret etti.

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemiyet Başkanı Ali Cihangir, yeni anayasada basın kanunun biran önce yer alması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bu konuda yeni bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz. Bu basının eksikliğidir. Türkiye’de 60 ildeki gazeteciler cemiyetinin bir araya gelerek 7 bölgede 7 federasyon kuruldu. Bunlar Konfederasyon çatısı altında birleşti. İnşallah bu Konfederasyon bu çalışmaları yapacaktır. Ben basının sorunlarının bir kısmının halledilebileceğine inanıyorum.”

Bir berber dükkanı açarken ustalık belgesi istendiğini fakat gazete çıkarmak için herhangi bir koşulun olmadığını kaydeden Cihangir, “İsteyen istediği anda hatta vergi mükellefi olmadan gazete çıkartabiliyor. Akşam yatıyor, sabah gazeteci olarak kalkabiliyor. Çalışan, emek veren, dürüst, şerefli meslektaşlarımız maalesef büyük zarar görüyor.” diye konuştu.

Cihangir, Aktif Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden, mesaj çeken ve çiçek göndererek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan herkese teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar