Belediyeye kızdı iki gün iş yerini kapattı

Dükkanının camlarına ‘Belediyenin uyguladığı çifte standart sebebiyle 2 gün kapalıyız’ şeklinde yazı asan Silifke’de bir işletme belediyeyi protesto etti.Mersin’in Silifke ilçesinde bir işletme Silifke Belediyesi'nin çifte standart...

Google Haberlere Abone ol
Belediyeye kızdı iki gün iş yerini kapattı

Dükkanının camlarına ‘Belediyenin uyguladığı çifte standart sebebiyle 2 gün kapalıyız’ şeklinde yazı asan Silifke’de bir işletme belediyeyi protesto etti.

Mersin’in Silifke ilçesinde bir işletme Silifke Belediyesi'nin çifte standart yaptığını iddia ederek iş yerini iki gün kapatma kararı aldı. Künefeci Cemal Usta olarak bilinen işletme sahibi Cemalettin Yavuz, iş yerinin önünde bulunan yaklaşık 50 metrekarelik bir alanı işgal bedelini ödemek şartı ile kullanma izni istediklerini, fakat verilmediğini, benzer iş yerlerine verilen iznin kendilerine verilmediği gerekçesi ile iki gün iş yerini kapatacağın açıkladı.

İşletme sahibi Yavuz, “3 yıldır künefeci dükkânı işletiyorum. Sağlıklı hizmet verebilmek için müşterilerimizin taleplerini dinleyip uygulamaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin taleplerini karşılamak için belediyenin önümüzü açması gerekiyor. Müşteriler dışarıya masa atılmasını istiyor. Belediye, dükkân önündeki kaldırıma masa atmamıza izin vermiyor. Silifke'de her yere bu izin verildi ama ne yazık ki bana verilmiyor. Başkana ‘bugünden itibaren olacaklar senin eserindir’ dedim. Artık ok yaydan çıktı. Zabıtalar dükkânıma gelip çimlerin üzerindeki masalarda oturan müşterilerimize ‘lütfen kalkın oradan’ diyerek kaldırdılar. Ben senelerdir Silifke’deyim ve hiç kimseye bir zararım yok, tek istediğim herkese verilen iznin bana da verilmesi. Burası bir turizm ilçesi ve böyle şeyler gayet doğal.” dedi.

Dükkanının camlarına da ‘Belediyenin uyguladığı çifte standart sebebiyle 2 gün kapalıyız ‘ yazan Yavuz, "Şimdilik 2 günle protesto edeceğiz. Ama hala bu uygulamaya devam ederse sonu ne olur bilemiyorum. Burada 7 kişi ekmek yiyor. Bu işin sonunda dükkanımın ruhsatını da iptal etse biz bu düşüncemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu işin sonunda burada çalışan 7 kişinin vebalini de almış olacaktır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar