Belediyeler kar temizlik çalışması başlattı

Erzurum'da önceki gün başlayan ve dün de yer yer devam kar yağışı etkisini yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Belediyeler kar temizlik çalışması başlattı

Erzurum'da önceki gün başlayan ve dün de yer yer devam kar yağışı etkisini yitirdi. Yağışın dinmesiyle birlikte büyükşehir ve ilçe belediyeleri cadde ve sokaklarda kar temizlik çalışması başlattı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler de kapalı köy ve mezra yollarını açmak için çalışmalarına hız verdi.


Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisindeki Erzurum'da kar aralıklarla devam ediyor. Kar yağışının dinmesiyle belediyeler de kürüme, tuzlama çalışmalarını artırdı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yağışın etkisini yitirdiği dakikalardan itibaren 150 personel ve 39 iş makinası ile ana caddelerde temizlik çalışmasını devam etti. Merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyeleri de ilçe sınırlarındaki ara sokak ve caddelerde kar temizlik çalışmasına destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, karla mücadale için bütün ekiplerin seferber edildiğini belirtti. Kar temizlik çalışmalarının planlanan çerçevede devam ettiğine işaret eden Küçükler,"24 saat esasına göre ekiplerimiz karla mücadale çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, öncelikle olarak grup köy yollarının açılmasına öncelik verdiklerini dile getirdi. Yazıcı, tipinin devam ettiği bölgeler haricinde hemen hemen bütün köy yollarının açıldığına dikkat çekerek,"Tipi açılan yolların kapanmasına neden oluyor. Tipinin dindiği bölgelerde yol açma çalışmalarımız devma edecek. Şu anda hemen hemen bütün köy yollarımızı açtık.Kapalı bir kaç köy yolu var. O da tipi nedeniyle." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar