Belediye personeli maaşlarının bir kısmını Soma'ya gönderdi

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından, Türkiye’yi tek yürek haline getirerek başlatılan yardım kampanyasına Fethiye Belediyesi de dahil oldu. Belediye personelleri aldıkları maaşlardan belirli miktarlar ayırarak Soma’da...

Google Haberlere Abone ol
Belediye personeli maaşlarının bir kısmını Soma'ya gönderdi

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından, Türkiye’yi tek yürek haline getirerek başlatılan yardım kampanyasına Fethiye Belediyesi de dahil oldu. Belediye personelleri aldıkları maaşlardan belirli miktarlar ayırarak Soma’da hayatını kaybeden işçilerin geride kalan ailelerine gönderdi.

Personelinin bu davranışı karşısında memnuniyetini dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, facia oldu diye kimsenin eli koynunda beklemeden bir şeyler yapması gerektiğini dile getirdi. Soma'daki yaşanan acı tablonun bütün Türkiye'yi yasa boğduğunu söyleyen Saatcı, Fethiye Belediyesi personelinin de bu acıya kayıtsız kalmadığını aktardı. Ölenlerin geriye getirilemeyeceğini ama kalanların acısını bir nebze olsun azaltacak duyarlılığa ihtiyaç duyduğunu belirten Saatcı, "Daha önce de yaşamış olduğumuz doğal afetlerde olduğu gibi Fethiye Belediyesi ailesi sorumluluklarımı yerine getirerek aldıkları maaşlardan belirli miktarlar ayırarak bir rakam teslim ettiler bize. Yaklaşık on bin lira var burada. Bunu bizzat görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ile beraber yarın Soma’ya göndererek mağdur ailelerden yapabildiğimiz kadarına nakdi yardım olarak göndereceğiz. Allah tekrar bu millete, bu ülkeye bu tip acıları ve üzüntüleri yaşatmasın ve bunları unutturacak daha büyük sıkıntılar vermesin. Arkadaşlarıma da gösterdikleri bu sorumluluklardan dolayı, sahiplenmeden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

CİHAN

Yorumlar