Belediye özürlüler için memurluğa hazırlık kursu açıyor

Antalya Konyaaltı Belediyesi, engelli bireylere yönelik Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)’na hazırlık kursu açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Belediye özürlüler için memurluğa hazırlık kursu açıyor

Antalya Konyaaltı Belediyesi, engelli bireylere yönelik Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)’na hazırlık kursu açıyor. Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi, 6 Ocak 2014 tarihinde Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM)’nde eğitime başlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konyaaltı Belediyesi, kendilerine uygun etüt merkezi bulamayan engelli vatandaşlar için kurs açıyor. Buna göre lise ve dengi mezuniyeti olan engelli bireyler, Konyaaltı Belediyesi Engelli Etüt Merkezi’nde Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler alanında ÖMSS’ye hazırlanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı kişisel gelişim modüllerinin kullanılacağı etüt merkezinde engelli vatandaşlar, haftada 15 saat ders görecek.

Görme engelli, işitme engelli, zihinsel engelli, dil ve konuşma özürlü, ruhsal ve duygusal özürlü ve kronik hastalıklı tüm bireyler kurstan faydalanabilecek. Geçtiğimiz günlerde ortaokul öğrencileri için liseye hazırlık etüt merkezini açtıklarını ve velilerden büyük bir ilgi gördüklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Şimdi de engelli vatandaşlar için memurluk sınavına hazırlık kursu açacağız.” dedi.

Kursa müracaatlar Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ve bağlı olan KONSEM ve KOSHİM’e yapılacak. CİHAN

Yorumlar