Belediye meclisi, toplantısını parkta yaptı

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinden Sur Belediyesi, ikinci meclis toplantısını parkta yaptı. Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, şeffaf belediyecilik adına bütün meclis toplantılarının halka açık yapılacaklarını söyledi.Sur Belediyesi...

Google Haberlere Abone ol
Belediye meclisi, toplantısını parkta yaptı

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinden Sur Belediyesi, ikinci meclis toplantısını parkta yaptı. Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, şeffaf belediyecilik adına bütün meclis toplantılarının halka açık yapılacaklarını söyledi.

Sur Belediyesi Meclis Toplantısı BDP’li Belediye Eş Başkanları Seyit Narin ile Fatma Şık Barut başkanlığında, 2004 yılında Kızıltepe'de 13 kurşunla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz anısına yapılan 13 Kurşun Anıtı önünde yapıldı. Toplantıda Türkçe ve Kürtçe belediye yazısı asılırken meclis üyesi ve vatandaşların sorunlarını dile getirmesi ve taleplerde bulunması için kürsü kuruldu. Toplantı yoklamanın ardından önceki meclis toplantısı tutanağının okunmasıyla başladı. Daha sonra belediyenin aylık gelir ve gideri kalem kalem açıklandı.

Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, seçimlerden önce şeffaf olacaklarını dile getirdiklerini belirterek, “Meclis toplantısına halkın doğrudan katılımını sağlayacağız. Diyarbakır’da sivil toplum, inanç grupları ve Dicle Üniversitesi gibi paydaşlardan istifa etmeye çalışacağız. Ayrıca köy kömünleri, mahalle ve kent meclislerinin görüşlerini dikkate alacağız.” diye konuştu. Narin, meclis bünyesinde turizm, kültür, imar ve mali komisyonlar kuracaklarını ve bu komisyonlarla 5 yıllık plan üzerinde karar alacaklarını dile getirdi.

KÜRSÜYE KİMSE ÇIKIP KONUŞMADI

Narin’in konuşmasından ardından söz meclis üyelerine verildi. Meclis Başkanı iki kez, üyelere ‘aylık gelir-gider’ veya varsa başka hususlar üzerinde görüşlerini dile getirebileceklerini söyledi. Üyelerden bir talep gelmeyince toplantıya gelen vatandaşlara çağrıda bulunuldu. Ancak vatandaşlardan da kimse ne bir talepte bulundu ne de kürsüye çıktı. Bunun üzerine Kürtçe bir konuşma yapan Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, toplantıyı Uğur Kaymaz Anıtı önünde yaptıklarını, bu vesileyle Kaymaz ve diğer çocukları andıklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar