Belediye konservatuarı yeni hizmet binasında

Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Belediye konservatuarı yeni hizmet binasında

Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Törende yaptığı konuşmada kültür sanatın önemini vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, bir insanın zanaat ile birlikte sanatı da öğrenmesi gerektiğini dikkat çekti.

    Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yeni hizmet binasının açılışına Başkan Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Erciyes Yazarlar Zirvesi için Kayseri'ye gelen Türkiye Yazarlar Birliği yöneticileri, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, oda ve dernek başkanları, Kayseri'de çeşitli sanat kollarında faaliyet gösteren tanınmış isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Kayseri'nin kültür sanat merkezi olması için çalıştıklarını belirterek geçen yıl 230 etkinlik gerçekleştirdiklerini ve bu etkinlikleri 600 binden fazla insanın izlediğini söyledi. Yeni hizmet binasının 1,5 milyon liraya mal olduğunu dile getiren Durukan, konservatuvar hizmet binasında 8 derslik, resim atölyeleri ve 100 kişilik çok amaçlı bir salonun bulunduğunu belirtti ve bu binayı konservatuvara kazandıran Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise konservatuvarın 1985'te kurulduğunu ve o günlerde 3 branşta 80 öğrencisi varken bugün 17 branşta 5 bin öğrencisi bulunduğunu belirtti. Kayseri'de sanayi ve ticaretin ön planda olduğunu; ancak birçok kültür ve sanat adamının bu şehirde yetiştiğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Özhaseki, Kayseri'ye 1200'lü yıllarda Makarr-ı Ulema (Alimler Şehri) denildiğini, Osmanlı döneminde ise Mimar Sinan gibi dünyaya iz vuran bir kişinin yetiştiğini hatırlattı. 1900'lü yılların başında fakirlik olduğu için kültür ve sanatın geride kaldığını ve bunun konjonktürel olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, "Babalarımızdaki kültür, evi geçindirme kültürüydü. Öncelik buydu. Ancak bir taraftan zanaat öğretiliyorsa insana bir taraftan da sanat öğretilmeli. Duygu dünyasını geliştirecek tek şey sanattır. Sanatla uğraşan insan kavgadan, kötülükten uzaktır." dedi.

    Kayseri'de kültür sanatı asla ihmal etmediklerini de vurgulayan Başkan Özhaseki, "10 kadar salonumuz var ve bu salonlar herkesin emrine amade. Kim istiyorsa bu salonlarımızı kullanabilir." diye konuştu. Başkan Özhaseki sözlerinin sonunda bir insan şehirde ne bulmak istiyorsa tamamını temin etmeye çalıştıklarını kaydetti.

    Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yeni hizmet binası konuşmaların ardından kurdelası kesilerek hizmete açıldı. Başkan Özhaseki ve beraberindekiler konservatuvar girişinde kursiyerlerce canlı müzikle karşılandı. Derslikleri gezen ve farklı dallarda eğitim alan kursiyerlerle sohbet eden Başkan Özhaseki daha sonra hizmet binası içindeki salona geçerek konservatuvar sanatçılarının 'Sefa Geldiniz Dostlar' şarkısıyla başlayan konserini takip etti. CİHAN

Yorumlar