Belediye inşaatında 2 işçi, 'Paramızı alamadık' diyerek kule vince çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasının inşaatında çalışan 2 işçi, 4 aydır para alamadıklarını savunarak yaklaşık 50 metre yükseklikteki kule vincine çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Belediye inşaatında 2 işçi, 'Paramızı alamadık' diyerek kule vince çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasının inşaatında çalışan 2 işçi, 4 aydır para alamadıklarını savunarak yaklaşık 50 metre yükseklikteki kule vincine çıktı. İşçilere telefonla ulaşan inşaatı yürüten şirket yetkililerinin "Parasını verelim, insinler" teklifini diğer işçiler, "Biz de paramızı isteriz" diye geri çevirdi. Bir saatlik görüşmelerin ardından aşağıya inen İskender Akdemir, "Çocuğuma ekmek parası veremiyorum" diye feryat etti. 2 işçi vinçten iner inmez gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

    Osmangazi ilçesi Zafer Mahallesi’nde yapımı devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Sarayı inşaatında 4 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle 2 işçi, saat 14.30 sularında yaklaşık 50 metrelik yükseklikteki kule vince çıktı. İskender Akdemir ve Sefa Peker isimli 2 işçi, olay yerine gelen polislerle telefonla konuştu. Görevli polisin, “Paran hazır, çanta içerisinde. Yalan söylemiyorum” demesine rağmen İskender Akdemir ve Sefa Peker, aşağıya inmemekte ısrar edince olay yerine itfaiye ve 112 Acil Servis ambulansı çağrıldı. Akdemir, "Belediye Başkanı gelsin" diyerek aşağıya inmedi.

    İnşaatı yürüten ve bir süre önce kayyuma devredilen öne sürülen şirketin yetkililerinin telefonla ulaştığı İskender Akdemir'in yeğeni, "Para için oraya çıkmasını istemem. Onlara bir şey olursa zaten para da istemem. Yükseklik korkum yok ama vince tırmanamam. Şefim, yarım saat sizinle konuştular, yalvardılar, ‘elimde ekmek param yok, çocuğumu askere göndereceğim’ diyerek size yalvardılar. Şimdi, ‘vince çık, al’ diyorsun. Ben çıksam da adam oradan inmez." diye konuştu.

    Olay yerine toplanan meraklı vatandaşlar yaşanılanları cep telefonlarıyla görüntüleme telaşına düştü. Bursa-Ankara yolundan geçen araç sürücüleri de vince bakmaya başlayınca trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Olay yerine trafik polisi gönderildi. Trafik polisi, meraklı araç sürücülerini uyarırken, yoldaki ulaşım bir süre sonra normale döndü. İşçilerin atlama ihtimali sebebiyle itfaiye hava yastığı kurdu. İnşaatın 12’nci katına çıkan polis ve şirket görevlileri, işçileri ikna etti. Kule vinçten inen İskender Akdemir, “4 aydır paramızı alamıyoruz, çocuğuma ekmek parası gönderemiyorum. Komiser söz verdi. Benim 7 bin 300 lira alacağım var, alamıyorum. Çocuğumu askere göndereceğim, çocuğumun cebine para koyamıyorum. Bir vatan sevdalısı olarak bugüne kadar böyle bir işe kalkışmadım. Ama bunlar bu işe kalkışmama sebep oldular. Sabah gittim, görüştüm ama alacağımı ödemediler." dedi.

    İner inmez polisler tarafından gözaltına alınan Sefa Peker, "Sanki suçluyuz, bu nedir yahu? Biz hakkımızı istiyoruz." diyerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

    Polislerin kolları arasında polis aracına bindirilen İskender Akdemir şunları kaydetti: "Bu binayı 10 arkadaşımla birlikte ben diktim. Hükümetime güveniyorum. Bugüne kadar böyle bir iş yapmadım." şeklinde konuştu.

    Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Belediye inşaatında çalışan 10'u aşkın işçinin bir süredir para alamadıkları öğrenildi. CİHAN

Yorumlar