Belediye Başkanı Yılmaz ve CHP'li Özcan arasında 'fitne-fesat' tartışması

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’nin 59. Olağan Genel Kurulu’na Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve CHP Milletvekili Tanju Özcan arasında geçen ‘fitne-fesat’ tartışması damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Yılmaz ve CHP'li Özcan arasında 'fitne-fesat' tartışması

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’nin 59. Olağan Genel Kurulu’na Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve CHP Milletvekili Tanju Özcan arasında geçen ‘fitne-fesat’ tartışması damgasını vurdu. Tartışmanın konusu ise sanayinin taşınmasıydı. Yılmaz sanayinin taşınmasıyla esnafın kâr edeceğini ancak muhalefetin fitne-fesat çıkardığını söylerken, Özcan ise "80 bin TL’ye mal olacak dükkânların fiyatı 400-500 bin TL’ye çıkıyor. Fitne fesat bunu söylemekse ben fitne fesata devam edeceğim. En büyük kazığı yemek üzeresiniz." diye konuştu.

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde 59. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Genel Kurul’a, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın ve ardından CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın yaptığı konuşmalar damga vurdu. Divan heyetinin oluşturulmasıyla başlayan kurul sonrası ilk söz alan Belediye Başkanı Yılmaz, yapılan çalışmalardan bahsetti. Yılmaz topyekûn seçim atmosferinin yaşandığını belirterek, seçim zamanlarında atışın da serbest olduğunu ifade etti. Seçim zamanlarında seçmenin laf üretenle iş üreteni ayırt ederek tercih yaptığını söyleyen Yılmaz, seçmenin oyunu satmayacak kadar dürüst olduğunu ifade etti.

"4 HAFTA SONRA FİTNE-FESAT BİTECEK"

"Seçmenin önüne ya proje koyarsınız, ya da fitne-fesat çıkarsınız" diyerek konuşmasına devam eden Yılmaz, Bolu’nun bir değişim-dönüşüm içinde olduğuna sözü getirdi. Yılmaz, şöyle devam etti: "Çok iş yapıyoruz, bunca iş arasında eksiğimiz, hatamız da olabilir çünkü çalışıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki en fazla şikayet edilen, denetlenen ve hakim karşısına çıkan siyasetçi benim. Sırtımızda yumurta küfesiyle dolaşıyoruz. Bolu için hizmet etmeye devam edeceğiz. Bolu’ya yaptığımız terminal, pis su arıtma, temiz su arıtma tesisleri ile bir daha yeniden bunlara ihtiyaç duyulmayacak. Çünkü bu yapılanlar uzun vadeyle düşünülmüş projeler. Şimdi bir de sanayiyi taşıyacağız diyoruz. Kimseyi mağdur etmedik, hakkını yemedik, yedirtmeyiz de. Sanayi projesi bir kentsel dönüşüm projesidir. Burada iki şeyi hedefledik. Birincisi buraya geçecek olanlar kira öder gibi mal sahibi olacak diğeri de yerleri değer kazanacak. Ama birileri fesatla fitneyle uğraşıyor. Dört hafta sonra fitne-fesat bitecek ve Bolu yoluna devam edecek."

"EN BÜYÜK KAZIĞI YEMEK ÜZERESİNİZ"

Konuşmasının ardından salondan ayrılmak için izin isteyen Yılmaz’dan sonra kürsü alan CHP Milletvekili Tanju Özcan ise kendisine milletvekili seçilerek verilen görevin yanlışları söylemek olduğunu belirterek sanayinin taşınması konusunda oluşturulan gizli protokollerden bahsetti. Özcan, "Ben yapılan gizli protokolü çıkarıyorum diye hain ilan ediyor birileri. Bu MİT belgesi değil ki. Sanayinin taşınmasına ilişkin ek protokol yapılıyor daha sonra bu da gizleniyor. TOKİ’den rakamları alıyorum, 80 bin TL’ye mal olacak dükkânların fiyatı 400-500 bin TL’ye çıkıyor. En büyük kazığı yemek üzeresiniz. Ben bunları nasıl söylemem. Fitne fesat buysa, ben fitne fesat yapmaya devam edeceğim. Sen de Başbakan gibi montaj de, rakamlar doğru değil de. Ama TOKİ’den alınan rakamlar bunlar. TOKİ’ye başından beri güvenmedim. Vatandaşa kaç para ödeyeceğini söyledik diye hain ilan edildik. Aman ha çukura düşmek üzeresiniz." diye konuştu.

Genel Kurul’da daha sonra raporlar görüşüldü, mali konular masaya yatırıldı. Genel Kurul’a ayrıca TESKOMP Genel Merkezi’nden temsilciler ve Oda temsilcileri de katıldı.
CİHAN

Yorumlar