Belediye Başkanı Asya: Muş için el ele gönül gönüle çalışacağız

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye meclisinde grubu bulunan AK Parti ve BDP’nin Muş için ele ele, gönül gönüle çalışacağını belirterek, amaçlarının siyaset değil hizmet olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Asya: Muş için el ele gönül gönüle çalışacağız

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye meclisinde grubu bulunan AK Parti ve BDP’nin Muş için ele ele, gönül gönüle çalışacağını belirterek, amaçlarının siyaset değil hizmet olduğunu söyledi.
30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Muş Belediyesi, 2014 yılının 1’inci Meclis toplantısı yapıldı. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın başkanlığında yapılan Belediye Başkanı Feyat Asya, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleştiğini belirterek, bu huzur ve güvenin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Meclis’te grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Muş için ele ele, gönül gönüle çalışacağını belirten Asya, amaçlarının siyaset değil hizmet olduğunu söyledi.
“HERKESİN HİZMETKARI OLACAĞIZ”
Belirli bir kesimin değil, herkesin hizmetkarı olacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Asya, “Daha önce Muş’ta sivil toplum kuruluşu temsilciliği yaptığım için sizlerle Muş için halkımız adına hep yan yana, omuz omuza olmuştuk. Bugün nasip oldu şehrimize belediye başkanlığı görevini üstlendik. Yine aynı şekilde sizlerle ilimiz ve halkımız adına çalışma yapacağız. Belirli bir kesimin değil, herkesin hizmetkarı olacağız. Amacımız siyaset yapmak değil hizmet üretmektir. İnanıyorum ki sizler de benim gibi düşünüyorsunuzdur. El ve gönül birliği ile ilimizi daha güzel yarınlara taşıyacağız. Yerel yönetimde makul ve kabul edilir bir proje önerisi kimden gelirse gelsin değerlendirip baş tacı yapacağız. Belediye gibi birçok insana hizmet götürmekle mükellef bir kurumun partizan, aşiretçi politikalarla hizmet sunması tarafımızdan asla kabul görmeyecektir.” Dedi.
“HALKIMIZIN LAYIK OLDUĞU HİZMETİ ONLARA ULAŞTIRACAĞIZ”
Aşiret, parti ve kişiye değil memlekete hizmet edeceklerini kaydeden Asya, şunları söyledi: “Davasında ve şikâyetinde haklı olan mazlum ve fakir birisi hakkını alıncaya kadar yanımızda güçlü; toplum tarafından güçlü ve kudretli görülen haksız kişi, bizim yanımızda zayıf olacaktır. Hakkın hatırının üstün olduğuna inanmış biri olarak akrabalık, aşiret, parti gibi hiçbir hatırın O’nun hatırına feda edilmeyeceğini söylemek isterim. Doğup büyüdüğümüz memleketimiz olan Muş’a, hepimizin ödemesi gereken bir borcu bulunduğunu asla unutmamalıyız. Şehrimiz için yapacak çok işimiz var. Yolumuz uzun, yükümüz ağırdır. Karşılıklı rıza, sağlam irade, fedakârlık, azim ve sebat ile inşallah bu zorlu yolu hep beraber kolaylıkla yürüyecek; halkımızın layık olduğu hizmeti onlara ulaştıracağız.”
“BU SORUMLULUĞU GERÇEKLEŞTİRİRKEN BENİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
Sorumluluk makamına başı dik ve anlı açık olarak geldiğini vurgulayan Asya, “Bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Hz. Ebubekir’in arkadaşlarına ‘Sizin en hayırlınız olmadığım halde bu işe seçildim. Beni hak ve hakikat üzere görürseniz bana yardımcı olunuz. Batılda ve yanlışta görürseniz doğrultunuz’ dediği gibi bu sorumluluğu gerçekleştirirken beni yalnız bırakmayın. Bu doğrultuda hizmet ederken hep birlikte olalım” diye konuştu. Öte yandan yapılan konuşmaların ardından toplantı komisyon seçimi ve komisyon faaliyet raporlarının görüşülmesi maddelerine geçilmek üzere basına kapatıldı.

CİHAN

Yorumlar