Belediye Başkanı Akgül, ilk Çanakkale kafilesini uğurladı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Çanakkale Destanı’nın yazıldığı toprakları her vatandaşın yerinde görmesi için, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale gezileri kapsamında 225 öğrenciden oluşan 2. kafileyi Çanakkale’ye...

Google Haberlere Abone ol
Belediye Başkanı Akgül, ilk Çanakkale kafilesini uğurladı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Çanakkale Destanı’nın yazıldığı toprakları her vatandaşın yerinde görmesi için, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale gezileri kapsamında 225 öğrenciden oluşan 2. kafileyi Çanakkale’ye uğurladı. Uğurlama törenine Akgül’ün yanı sıra Meclis Başkanvekili Erdal Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, birim müdürleri ve aileler katıldı. Her Türk vatandaşının Çanakkale’ye giderek tarihi ile yüzleşmesi gerektiğini belirten Akgül, gençlere kahraman ecdatlarıyla gurur duymaları gerektiğini söyledi.

Belediye Halk Oyunları Seğmen Ekibi’nin gösterisi ile başlayan uğurlama töreninde, Çanakkale’ye gitme fırsatı bulan öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşı’nın ruhunu yaşamalarını, gittikleri yerleri bu duygularla gezmelerini isteyen Akgül, “Çocuklarımızın, gençlerimizin, hanımlarımızın, insanlığın ibret abidesi Çanakkale’yi görmeleri için her yıl Çanakkale’ye gezi düzenliyoruz. 2 gün boyunca bütün heyecanıyla, gururuyla, hüznüyle Çanakkale’nin havasını teneffüs edecekler. Ben inanıyorum ki Çanakkale’ye giden her kardeşimiz, birlik ve beraberlik bağlarını daha da güçlendirerek dönecektir ”dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş’ta Akgül’ün, kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, geziyle Akgül’ün, gençliğe ve tarihe önem verdiğini belirtti.

İKİ GÜN SÜRECEK

225 kişilik kafile binlerce şehidin kanıyla sulanan Çanakkale’de Ecebat, Gelibolu, Alçı Tepe, Anıt, Şehitlik, Seddülbahir, Conkbayırı, Anafartalar gibi savaşın yoğun yaşandığı cepheleri gezecek. Mamak Kültür Merkezi’nden uğurlanan öğrenciler Çanakkale’de profesyonel gezi rehberlerince 2 gün boyunca hem görerek hem de dinleyerek tarihi zaferle ilgili bilgilerini pekiştirecek.

CİHAN

Yorumlar