Bel fıtığı olan babasını düşünerek ayakkabılık üretti

Bel ağrısı sebebiyle eğilemeyen fıtık hastaları, özellikle ayakkabı bağlama konusunda büyük sıkıntı yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bel fıtığı olan babasını düşünerek ayakkabılık üretti

Bel ağrısı sebebiyle eğilemeyen fıtık hastaları, özellikle ayakkabı bağlama konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Bursa’da meslek lisesi öğrencisi olan Zafercan Peksüs, bel fıtığı olan babasından yola çıkarak ilginç bir ürün geliştirdi. Beş arkadaşıyla birlikte özel bir ayakkabılık yapan Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bölümü öğrencisi Peksüs, bel fıtığı olanların eğilmeden ayakkabılarını bağlayabilmesi için bir de aparat ilave etti.

'BABAMI DÜŞÜNEREK İCAT ETTİK'

Babasının bel fıtığı olduğunu belirten Zafercan Peksüs, ayakkabı dolabını yapma sebebi ve özellikleri konusunda şunları söyledi: “Bu icadı, babamı düşünerek yaptık. Ayakkabı bağlamak için merdivende uğraşmaya gerek yok. Özellikle cami gibi yerlerde ayakkabı bağlamak zor olacağı için dolabın yan tarafına küçük bir aparat koyarak bunu kolaylaştırıyoruz. Merdiven aramadan, ayakkabı bağcığı bağlanabiliyor. Büyükler ve çocuklar için ayakkabı bağlanacak aparat var. Babam bunu daha kullanmadı ama ürettiğimi söyledim, teşekkür etti. Apartmanlarda ya da başka yerlerde, merdiven aramadan rahatlıkla ayakkabı bağlanabilir.”

Sınıf arkadaşı Enes Sefaünlü ise her tasarımın bir ihtiyaçtan doğduğunu vurgulayarak, “Biz de arkadaşın babasından yola çıkarak bunu tasarladık. Camilerde olsun, kamu alanlarında olsun insanlar ayakkabılarını koyabiliyor. Çocuklar için bölümler var. Çocuklar ve büyükler, koyduğumuz aparatlara basarak eğilmeden ayakkabılarını bağlıyor. Bu daha da geliştirilebilir, metal olabilir, daha sağlam malzemelerden yapılabilir. Aynı zamanda dolaba ayakkabı sileceği, ayakkabı boyaları da koyulabiliyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar