Bediüzzaman, bir hafta boyunca Bursalılara anlatılacak

Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 54. yılı münasebetiyle Bursa Yeni Asya Derneği tarafından ‘Bediüzzaman’ı anma ve anlama etkinlikleri’ haftası düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Bediüzzaman, bir hafta boyunca Bursalılara anlatılacak

Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 54. yılı münasebetiyle Bursa Yeni Asya Derneği tarafından ‘Bediüzzaman’ı anma ve anlama etkinlikleri’ haftası düzenlenecek.

Bursa Yeni Asya Derneği tarafından Gold otelde düzenlenen basın toplantısı ile düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verildi. Düzenlenecek hafta konusunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Bursa Yeni Asya Derneği Başkanı Dr. Orhan Kaşlıoğlu, Bediüzzaman’ın hayatının anlatmakla bitmeyeceğini belirterek sözlerine başlarken, “Değişik vesilelerle son günlerde gündeme gelen Bediüzzaman Said Nursi, bu ülke topraklarında yetişmiş dünya ölçeğinde değerli bir İslam alimidir.” dedi.

Bediüzzaman’ın tanınması için Bursa’da bir dizi etkinlik tertiplediklerini anlatan Kaşlıoğlu, 15 ve 23 Mart tarihleri arasında çeşitli konferans, sergi panel ve Mevlid’i şerif ile Üstadı anacaklarını bildirdi.

Dernek Başkanı Orhan Kaşlıoğlu, Bediüzzaman’ı şöyle anlattı: “Hayatının gayesini kendi ifadesi ile ‘Benim vazifem insanların imanını kurtarmak yolunda gayret sarf etmektir. Bir kişinin bile imanının kurtulmasına vesile olabilirsem, kendimi bahtiyar addederim.’ Diğer bir ifadesinde ise şöyle denmektedir; ‘Karşımda büyük bir yangın var, alevleri göklere yükseliyor. İçinde evladım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. Bu yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de ayağım ona takılmış ne ehemmiyeti var. Bu müthiş hadise karşısında bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler, dar görüşler. Ben bu milletin iman selameti yolunda dünyamı da feda ettim, ahiretimi de helal olsun. Gözümde ne cennet sevdası var, ne cehennem korkusu. Yirmi beş milyon Türk milletinin imanını selamette görürsem cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım. Zira vücudum yanarken gönlüm gül gülistan olur.’ diyerek fedakarlığın zirvesine çıkan bu değerli insanın tanınması ve bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Hayatını incelediğinizde bu iddiamızda ne kadar haklı olduğumuzu görebilirsiniz.”

Dernek olarak Bediüzzaman’ın toplum tarafından doğru olarak tanınması için gayret sarf ettiklerini anlatan Kaşlıoğlu, “Bu faaliyetleri yapmayı kendimize vazife biliyoruz. Böylece bir hafta süresince Bursa merkez ve ilçelerinde yapacağımız etkinlikleri sizler aracılığınızla halkımızda paylaşacağız.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bursa Yeni Asya Derneği tarafından Bursa’da 15 ve 23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında çeşitli panel, konferans, sergi ve Mevlid-i Şerif programları ile Bediüzzaman anlatılacak. Ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenen Bediüzzaman beşlemesi kitaplarından yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek. Yine etkinlikler kapsamında Ulu Camide 23 Mart Pazar günü öğle namazına müteakip okunacak Mevdil’i Şerif programı çıkışında vatandaşlara Bediüzzaman’ın çeşitli kitaplarından hediye edilecek.
Bu konferans ve paneller kapsamında Yasemin Yaşar, Sebahattin Yaşar, Prof. Dr. Ahmet Battal, Prof. Dr. Nurettin Abut, Prof. Dr. Mümtazer Türköne ve Prof. Dr. Ahmet Uzun gibi alanında uzman konuşmacılar da vatandaşlara Bediüzzaman’ı anlatacak. CİHAN

Yorumlar