BEBKA'dan ‘1 Bölgesel Küme Buluşması’

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen ‘1 Bölgesel Küme Buluşması’ Bursa’da gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
BEBKA'dan ‘1 Bölgesel Küme Buluşması’

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen ‘1 Bölgesel Küme Buluşması’ Bursa’da gerçekleştirildi.

    Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerindeki kümelerin ve kümelenme potansiyeli olan girişimlerin temsilcilerinin katılımıyla gün boyu devam eden programın açılışında konuşan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, “Kalkınma Ajansımız; işadamı dernekleri, ticaret ve sanayi odaları ile kümelenme alanında yoğun şekilde çalışmaktadır. BEBKA, küresel rekabetin geliştirilmesi için kümelenmeye son derece önem veren ve katkı sağlayan kurumlardan biridir. Bu çalışmalar kapsamında yürüttüğümüz faaliyetlere periyodik olarak yapılacak olan Bölgesel Küme Buluşmaları etkinliğini eklemeyi uygun bulduk.” dedi.

    İlki gerçekleştirilen ve periyodik olarak bölge illerinde devam ettirilmesi planlanan Bölgesel Küme Buluşması’na gösterilen ilgiden mutlu olduklarını belirten Değirmenci, kümelenme çalışmalarında BEBKA’nın üzerine düşeni yerine getirdiğini ve kurumlar arası işbirliği ile koordinasyon adına ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca kümeler arasında bilgi paylaşımı çok önemli olduğunu ve bundan sonraki her küme buluşması için kümelenme ile ilgili bir tema belirlenerek, ilgili konuda öne çıkan yurtiçinden veya yurtdışından kümelerin tecrübe paylaşımı yapmasının sağlanacağını söyledi.

    Programa BEBKA uzmanları tarafından BEBKA’nın kümelenme faaliyetlerine sağladığı katkıları ve bundan sonra yapılması planlanan faaliyetlerin aktarıldığı sunum ile devam edildi. Bu kapsamda 300’e yakın sanayicinin ve 18 konuşmacının katılımı ile gerçekleştirilen Kümelenme ve Rekabetçilik Zirvesi’nin ikincisinin düzenleneceği, kümelenme internet portalının hayata geçirileceği ve analizlere devam edileceği belirtildi. Kümelenme internet portalı ile bölge kümelerinin haber ve etkinliklerinin duyurulması, kümelenme ile ilgili bilgi ve dokümanların paylaşılması, küme üyesi firmalara harita üzerinden ulaşılabilecek altyapının yapılması ve bu şekilde kümelerin ve üye firmaların tanıtımının yapılmasının sağlanacağı aktarıldı.

    Toplantının ikinci bölümüne EBK Seramik Kümelenmesi Derneği, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Tekstil ve Otomotiv Ur-Ge projeleri temsilcileri de yürütmüş oldukları faaliyetler hakkında bilgi vererek tecrübe paylaşımında bulundu.

    Toplantıya katılım sağlayan Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Daire Başkanı Emrah Sazak da kümelenmenin rekabeti ve işbirliğini geliştirici rolü üzerine vurgu yaparak Kalkınma Ajansları ile Ekonomi Bakanlığı'nın bu konuda daha fazla işbirliği yapabileceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar