BEBKA Dubai’de Türkiye’yi tanıttı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Dubai’de düzenlenen IMTEC Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı ve Konferansı’nda bölgeyi temsil etti.

Google Haberlere Abone ol
BEBKA Dubai’de Türkiye’yi tanıttı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Dubai’de düzenlenen IMTEC Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı ve Konferansı’nda bölgeyi temsil etti. BEBKA standını çok sayıda sağlık turizmi profesyoneli ziyaret etti. Fuara Bursa Vali Yardımcıları İsmail Demirhan ve Mehmet Özcan da katıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük sağlık turizm fuarı olan International Medical Travel Exhibition and Conference-IMTEC Zirvesi’nde Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC, Türkiye’yi “Elmas” (Diamond) sponsor olarak temsil etti.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi kurucu başkanı Emin Çakmak, sağlık turizmi alanında yapılan çalışmalar ve süren projeler hakkında bilgiler verdi. THTDC’nin Türkiye, Azerbaycan-Bakü, Ukrayna-Kiev, İngiltere-Londra, BAE-Dubai’de olmak üzere yılda 5 büyük etkinliğe imza attığını belirten Çakmak, Türkiye’nin dünya sağlık turizminin merkezi haline geldiğini belirterek, “Son 10 yıldır her yerde sağlık turizmi konuşuluyor. Konuşmak değil buralara gelip ülkemizi temsil etmek ve dünyada nelerin olup bittiğini görmek gerekiyor. THTDC olarak Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC olarak Türkiye’yi yurtdışında lâyıkıyla temsil ederek ülkemize döviz kazandıran önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Dubai’deki IMTEC Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı ve Konferansı kapsamında ayrıca Dubai Healthcare City’ye (Dubai Sağlık Serbest Bölgesi) bir ziyaret düzenlendi ve serbest bölge yöneticisi Khider Mustafa Bashir ile bir görüşme yapılarak bölge hakkında bilgi alındı. Ziyarete Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan da katıldı. Bu ziyaretin yanı sıra, Ajans yetkilileri Air Arabia bölge yöneticisi Shalini Rajan ile Dubai-Bursa arası direkt uçuşların başlatılması ile ilgili bir görüşme de yaptılar. CİHAN

Yorumlar