Bebe giyimcilerine Faruk Saraç desteği

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ile Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu arasında 'Çocuk Giyiminde Tasarım Hamlesi' konulu işbirliği protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Bebe giyimcilerine Faruk Saraç desteği

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ile Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu arasında 'Çocuk Giyiminde Tasarım Hamlesi' konulu işbirliği protokolü imzalandı.

    BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ile Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karahan tarafından imzalanan işbirliği protokolüyle, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu öğrencilerine süresi 6 ay ile 1 yıl arasında değişen ortak iş birliği projelerinde görev alma olanağı, BEKSİAD üyesi firmaların bünyesinde staj imkanı, BEKSİAD bünyesindeki firmalara planlı teknik geziler sağlanması ve ortak etkinlikler, yarışmalar ile projelerde sponsorluk oluşturulması konularında iki kurum arasında anlaşmaya varıldı.

    Protokol imza töreninde konuşan BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, “Bebe hazır giyim sektörü gözde bir sektör oldu. Bu çalışma ile güzel işler yapacağız. Bursa, Bebe ve çocuk konfeksiyonunda son yılların gözde iş kollarının bulunduğu bir kent haline gelmiştir. Bu çalışma ile de önümüzdeki zaman diliminde güzel bir adım atmış ve şehrimize yeni bir renk katmış oluyoruz. İnanıyorum ki, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun değerli tasarımcıları ile beraber bebe ve çocuk giyim sektörü bir kabuk değiştirecek.” dedi.

    Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karahan ise “Bebe ve çocuk giyim sektörü, Bursa’da büyüyen bir iş koludur. Biz de bu alanda tasarımcı yetiştirmeyi hedefliyoruz. BEKSİAD ile yaptığımız işbirliği, sektöre yeni bir nefes olacak. Bu anlaşmanın devamlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

    İmza törenine katılan BEKSİAD Kurucu Başkanı Nihat Alpay, “BEKSİAD ile Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun imzalamış olduğu protokol, başlı başına sektöre yenilikler katacak ve daha da gelişmesini sağlayacaktır. Bu anlamda her iki tarafı da tebrik ediyorum” derken, BEKSİAD’ın geçen dönem başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Rıdvan Güler de, “BTSO Meclis Üyesi olarak sizlerin her zaman destekçisiyiz. Sektörde gençlere ihtiyacımız var. Bu protokolden dolayı hem BEKSİAD’a hem de Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’na sektör adına teşekkür ediyorum ve ilişkilerin artarak devem etmesini diliyorum.” diye konuştu.

    BTSO 13. Komite Başkanı Rıdvan Hatipoğlu’nun da katıldığı protokol imza töreninde konuşan BEKSİAD Başkan Yardımcısı Salih Bahadır ise bu protokolün Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri için teoriğin pratiğe geçmesine öncü olacağını belirtirken Okul Müdürü Mehmet Karahan eylül- ekim aylarında bebe giyimine yönelik eğilimlerin, trendlerin ele alınacağı çalıştay yapmak istediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar