BDP'li Karabudak: Adaylıktan çekilmem söz konusu değil

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Palandöken Belediye başkan adayı Yavuz Karabudak, adaylıktan çekildiği yönünde çıkan söylentilerin asılsız olduğunu belirterek, "Halkımızın adayıyım.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Karabudak: Adaylıktan çekilmem söz konusu değil

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Palandöken Belediye başkan adayı Yavuz Karabudak, adaylıktan çekildiği yönünde çıkan söylentilerin asılsız olduğunu belirterek, "Halkımızın adayıyım. Adaylıktan çekildiğim yönündeki iddialar asılsız. Kürtlerin oyunu çalmak isteyenlerin karanlık oyununa gelmeyeceğiz." dedi.

AKP'li Palandöken Belediye Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Orhan Bulutlar'ın seçim çalışmaları kapsamında Telsizler semtinde yaptığı bir ev ziyaretinde, 'BDP adayı Yavuz Karabudak adaylıktan çekildi. Oylarınızı AKP'ye verin' şeklinde beyanat verdiği iddia edildi. Bunun üzerine harekete geçen BDP Palandöken Belediye başkan adayı Yavuz Karabudak, adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığını savundu. Birçok partilinin cep telefonuyla arayarak söz konusu iddiayı kendisine aktardığını dile getiren Karabudak, "Seçimler yaklaştıkça AKP'li belediye başkan adayları partimize ve bize iftira atmaya devam ediyor. Kürtlerin oyunu almak, AKP Palandöken Belediye başkan adayı Orhan Bulutlar, adaylıktan çekildiğimi belirterek, Kürt seçmenlerin reyine talip olduğunu söylemiş. Kendisini bu ahlaksızlığından dolayı kınıyoruz. Seçimleri kaybetme korkusuyla yalana, iftiraya sığınmasını doğru bulmuyoruz. Adaylıktan çekilme gibi bir durumum söz konusu değil." dedi.

ÇOLAK: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın Basın Danışmanı Tahir Çolak, söz konuyu iddiayı yalanladı. Çolak, seçim kapsamında ziyarete gittikleri bütün programların ses ve görüntü kaydını aldıklarını ileri sürerek, "Başkanım ırkçılık üzerinden siyaset yapmıyor. Başkanımın bütün beyanatları görüntülü ve sesli kayıt altına alınıyor. İddia edildiği gibi bir konuşmanın yapılması mümkün değil. İddia edenler, iddialarını ıspatla yükümlü." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar