BDP'li eş başkanlar: Tekman'da AK Partili belediye 10 yılda hiç hizmet vermedi

Erzurum'un Tekman ilçesinde yerel seçimleri kazanan BDP'li belediye eş başkanları Ali Sait Fırat ile Tevrat Okyay, ilçenin en temel eksiklerinden işe başlayacaklarını belirterek son 10 yıl içinde belediyeyi elinde bulunduran AK Parti'nin hizmet yapmadığı.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li eş başkanlar: Tekman'da AK Partili belediye 10 yılda hiç hizmet vermedi

Erzurum'un Tekman ilçesinde yerel seçimleri kazanan BDP'li belediye eş başkanları Ali Sait Fırat ile Tevrat Okyay, ilçenin en temel eksiklerinden işe başlayacaklarını belirterek son 10 yıl içinde belediyeyi elinde bulunduran AK Parti'nin hizmet yapmadığını söyledi.
    
    AK Parti'nin kendilerine büyük bir borç bıraktığını, ancak borçları büyükşehir belediyesine devrettiklerini dile getiren Ali Sait Fırat, "AKP, 3 milyona yakın bir borç bıraktı. Büyükşehir Yasası'nda dolayı bu borcu büyükşehire vermekle kurtulduk. Büyükşehir yasasında faydalanmasaydık borçları bize kalacaktı. Şu anda en büyük sıkıntılarımızdan birisi de alt yapıdır. Alt yapı hizmeti sıfır noktasındadır. İlçemiz 46 yıl önce ilçe statüsüne kavuştu. O yıllarda kanalizasyon döşemesi yapılmış, aradan geçen zaman itibarıyla yıpranmış durumda. Her gün patlaklar meydana geliyor. Ayrıca köylerde yapılan kanalizasyon arıtma tesisi yapılmadığından dolayı Aras Nehri'ne boşaltılıyor. Bizler bu işe bir çözüm getireceğiz. İlçemizin en büyük problemi içme suyu ve kanalizasyondur. Sular temiz olmadığı için ilçe halkının çoğu hazır su almak mecburiyetinde kalıyor. Halkımıza temiz içme suyu vereceğiz ve yeni kanalizasyon hattını döşeyeceğiz. Bu konuda bütün imkanları seferber edeceğiz." dedi.

    Eş başkanlardan Tevrat Okyay ise kadınlara yönelik sosyal alanların olmamasına dikkat çekti ve kadınlara sosyal mekanlar açacaklarını ifade etti. Kadınların kendilerini özgür hissedebileceği sosyal yaşam alanının olmadığına dikkat çeken Okyay, belediye olarak kadınlara yönelik yaşam merkezlerini açacaklarını kaydetti. Okyay, “Kadınlarımız Tekman'da adeta yalnızlaştırılmış durumdadır. Biz kadına önem veriyoruz, kadınların sorununa çözüm bulacağız. Kadınların üretim ve pazarda yer alması gerekiyor. Üretimde kadın emeğini halka sunacağız, kadınların evlerine yaptıkları malzemeleri çarşıda satabileceği yerler açacağız. Üretim ve satışında kadınlar aktif bir rol olacak. Kadın pazarı açarak kadınları ekonomide özgürleştireceğiz. Bu, belediye olarak en büyük amacımızdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar