BDP’li Çınar: Yaşanan gelişmeler müzakere değil, bir görüşme süreci

Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Eş Başkanı Arife Çınar, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulların, demokratikleşme sürecinin gelişmesinin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Çınar: Yaşanan gelişmeler müzakere değil, bir görüşme süreci

Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Eş Başkanı Arife Çınar, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulların, demokratikleşme sürecinin gelişmesinin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi. Çınar, "Şu an yaşanan gelişmeleri bu nedenle bir müzakere süreci olarak değil, bir görüşme süreci olarak adlandırmak ve değerlendirmek daha doğru olur." dedi.


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanlığı'nda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için, başlatılan imza kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. BDP'liler, Öcalan'ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına bugün itibariyle destek verdiklerini belirtti. Toplantıya; BDP İstanbul Eş Başkanı Arife Çınar, BDP İstanbul Eş Başkanı Emrullah Bingül, BDP MYK Üyesi Mehmet Gözen ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Arife Çınar, Mecliste bulunan 3 partinin demokratikleşme sürecinin sürdürülebilir ve kalıcı olması için üzerine düşen görevi yerine getirmediğini söyledi. Çınar, “Demokratikleşme sürecini başlatan Sayın Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşullar, sürecin gelişmesinin önündeki en büyük engel durumundadır. Şu an yaşanan gelişmeleri bu nedenle bir müzakere süreci olarak değil, bir görüşme süreci olarak adlandırmak ve değerlendirmek daha doğru olur. Sürecin müzakereye çevrilmesi barış için bir gerekliliktir. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü Türkiye demokrasisi için artık bir zorunluluktur.“ ifadelerini kullandı.

Barış için Öcalan’a Özgürlük Platformu’nun başlatmış olduğu ‘Öcalan’a Özgürlük’ kampanyasına katılacaklarını söyleyen Çınar, “Öcalan’ın ve siyasi tutsakların devletin sadece Kürtlerle barışında değil, toplumla barışında da önemli bir yer tuttuğunu düşünüyoruz. Kürt sorununun demokratik çözümü ve halkların kendi kimliği ile yaşamaları, önderlerini esaret altında tutarak gerçekleşmez. Devletin bu konuda üzerine düşün sorunluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Toplantıda, kampanyanın seçim ile iç içe devam edeceği ve her kapının çalınacağı aktarıldı. Ayrıca platformun başlattığı imza kampanyasıyla 10 milyon imza hedeflendiği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar