BDP'den Vali Küçük'e: Seçim günü elektrikler kesilmesin

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile görüşerek seçim güvenliğinin alınması talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
BDP'den Vali Küçük'e: Seçim günü elektrikler kesilmesin

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile görüşerek seçim güvenliğinin alınması talebinde bulundu. BDP'li vekil İbrahim Ayhan ise validen seçim günü elektriklerin kesilmemesi talebinde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Osman Baydemir ve BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Urfa Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret etti. Ziyarette Baydemir, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin güvenli ve sağlıklı bir ortamda geçmesinin önemine vurgu yaptı.
Urfa’da yürütülen seçim çalışmalarının Türkiye’ye örnek olabilecek bir siyasi olgunluk içerisinde geçtiğini ifade eden Baydemir, bu olgunluk ve hoşgörünün sandığa da yansıması ve sayım işlemleri tamamlanıncaya kadar devam etmesi temennisinde bulundu.
BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, kentte sık yaşanan elektrik kesintilerinin gerek oy kullanma, gerekse oyların sayımı esnasında yaşanmaması gerektiğine dikkat çekerek, her vatandaşın sadece kendi adına oy kullanması ve kimsenin kimse yerine oy kullanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının önemli olduğunu belirtti. 70 yaşındaki bazı vatandaşların bugüne kadar sandığa gitmemelerinin ve bugüne kadar yerlerine hep birilerinin oy kullanmasının bu şehrin bir gerçeği olduğunu dile getiren Ayhan, seçim sonuçları açıklandıktan sonra sevincin silah patlatılarak değil, coşkuyla ve barışçıl bir havada yaşanması gerektiğini söyledi.

Sayım sonrası hiçbir partinin sevincinin başka bir partiliyi üzmemesi gerektiğini söyleyen Büyükşehir adayı Osman Baydemir, “Sevincimiz başkalarını üzmemeli, başkalarına zarar vermemelidir. Sevincimizi olgunluk içerisinde yaşayacağız.” dedi.

Ardından konuşan Urfa Valisi Küçük de, seçimin güvenli bir ortamda geçmesi için gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek, kamunun tüm siyasi partilere eşit mesafede olacağını ve seçim güvenliğini ve kamunun objektifliğinin devlet ahlakının gereği olduğunu ifade etti.
Müşahitlerin sandığa sahip çıkmaları gerektiğini dile getiren Vali Küçük, oy kullanma veya sayım esnasında yaşanabilecek sıkıntıların kolluk güçlerine bildirilmesini istedi.
CİHAN

Yorumlar