BDP Büyükşehir adayı Anlı: Hırsızlık olmadığı müddetçe bereket olur

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı, hırsızlık olmadığı müddetçe bereket olduğunu belirterek, "Namerde muhtaç değiliz.

Google Haberlere Abone ol
BDP Büyükşehir adayı Anlı: Hırsızlık olmadığı müddetçe bereket olur

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı, hırsızlık olmadığı müddetçe bereket olduğunu belirterek, "Namerde muhtaç değiliz. Hırsızlık olmadığı müddetçe bereket olur. İnşallah halkımızı mahcup etmeyeceğiz. Hep birlikte güçlü biçimde aydınlık geleceğimizi inşa edeceğiz.” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı, seçim çalışmaları kapsamında Eğil Belediye Eş Başkan adaylarıyla birlikte köyleri ziyaret etti. İlçe girişinde konvoylarla karşılanan Anlı, ilçenin çarşı meydanında vatandaşlarla sohbet etti. Anlı daha sonra Akalın (Sileymana) köyünü ziyaret etti. Burada köylülerle konuşan Anlı, oy istemeye gelmediklerini belirterek, "Bizim için önemli oyan oy değil, halkımızın hak ettiği onurlu bir yaşamın sağlanması için mücadele etmektir." dedi.

15 yıldır halkın kendini yönettiğini ifade eden Anlı, "Eskiden sahibimiz yoktu. Artık biz kendi kendimizin sahibiyiz. Namerde muhtaç değiliz. Hırsızlık olmadığı müddetçe bereket olur. İnşallah halkımızı mahcup etmeyeceğiz. Hep birlikte güçlü biçimde aydınlık geleceğimizi inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şeyh Sait zamanında bu topraklarda darağaçlarının kurularak, insanların katledildiğini hatırlatan Anlı, "Artık hiç kimse Kürt halkına böyle bir şeyi yapmaya cesaret edemez. Artık Kürt ve Kürdistan zamanı gelmiştir. Artık açık bir şekilde ifade edebilirim ki her onurlu bir halk gibi kendimizi göstermemiz lazım. Kürt halkı adına diyebilirim ki biz kimseye haksızlık yapmıyoruz kimsenin hakkını elinden almıyoruz. Şuan Sarıcak köyünün merkezinde petrol çıkıyor, bundan köylüler ne kadar faydalanıyor. Köylülerimize bir kez daha ifade etmeliyim ki bölgenin geri kalmışlığını her defasında dile getiriyorlar ve siz bizim en büyük yükümüzsünüz diyorlar. İstanbul kazanıyor Kocaeli kazanıyor, Mersin, İzmir kazanıyor biz size para gönderiyoruz diyorlar, külliyen yalandır, iki yüzlülüktür.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar